Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Peder Olofssons forskargrupp studerar hur perifera nerver reglerar inflammation. Mer information finns på https://ki.se/en/meds/research-group-peder-olofsson.

Upptäckter inom neurovetenskap och immunologi visar att interaktioner mellan perifera nerver och immunceller reglerar inflammation. Insikterna används redan i kliniska studier, men mekanismerna är inte fullständigt klarlagda.

Vårt arbete har bidragit till kunskapen om neuro-immun kommunikation vid inflammation, till exempel om den signalering som reglerar inflammation och hur acetylkolinproducerande T-celler kontrollerar vaskulär funktion och antimikrobiellt försvar.

Vi arbetar i en mycket ambitiös och positiv miljö som främjar högkvalitativ vetenskap och stödjer karriärutveckling.

Labbet är väl utrustat för immunobiologisk forskning och har tillgång till utrustning för avancerad avbildning, cellsortering och faciliteter för försöksdjur. Vi har också starka nationella och internationella samarbeten och är en del av flera konsortier inom Sverige, Europeiska unionen och Nordamerika.

Din roll

Inom ramen för denna post-doc tjänst kommer du att undersöka interaktionerna mellan perifera nerver och immunceller vid experimentell inflammation. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med andra labbmedlemmar, och använda system för inducerbar "gain- eller loss-of-function" hos perifera nerver och immunceller för att utforska neuro-immun kommunikation.

Vi strävar efter att ge dig möjligheter att utveckla dina egna projektidéer inom ämnesområdet och bygga en stark grund för en vetenskaplig karriär. Vi uppmuntrar starkt presentationer av arbetet vid internationella vetenskapliga möten och i välrenommerade tidskrifter.

Vem är du?

Krav inkluderar:

  • doktorsexamen inom ett relevant ämnesområde, till exempel neurovetenskap eller immunologi.
  • erfarenhet av musmodeller och laboratorieexperiment.
  • intresse av mekanismer för neuro-immun kommunikation.

Det är särskilt meriterande om sökanden:

  • är självmotiverad, kreativ och tycker om problemlösning och teamarbete.
  • har erfarenhet av optogenetik, virala vektorer, experimentell inflammation in vivo och/eller
  • har erfarenhet av elektrofysiologi, "neuronal tracing", djurkirurgi och/eller
  • har kunskap om vanliga metoder som flödescytometri, RNA-sekvensering, immunohistokemi, cellodling och/eller konfokalmikroskopi.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tio avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom Peder Olofssons forskargrupp inom avdelningen för Kardiovaskulär Medicin. 

Mer information finns på: https://ki.se/en/meds/research-group-peder-olofsson.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"] ---

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5075/2024
Kontakt
  • Peder Olofsson, peder.olofsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
  • Maria Eldh, OFR, maria.eldh@ki.se
Publicerat 2024-12-17
Sista ansökningsdag 2025-01-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb