Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du bidra till medicinsk forskning på toppnivå? institutionen för onkologi-patologi fokuserar vår grupp på den kritiska rollen av mekaniska krafter i utvecklingen av cancer och kärlsjukdomar. Vårt tvärvetenskapliga team består av patologer, kliniker och molekylärforskare, som arbetar tillsammans i en internationell miljö dedikerad till att förbättra människors hälsa.

Ämnesbeskrivning

Vår forskning fokuserar på Amotl2 (Angiomotin-liknande protein 2), en kritisk aktör för att reglera cellbeteende, särskilt i processer som cellpolaritet, migration och integriteten hos cellövergångar. Som medlem av motinfamiljen är Amotl2 en integrerad del av vävnadsorganisation och cellulär arkitektur. Det fungerar som ett ställningsprotein som reglerar interaktioner mellan andra proteiner som upprätthåller cellform och intercellulär kommunikation. Amotl2 har dykt upp som en betydande regulator inom både cancerbiologi och kärlsjukdomar. En av dess kritiska roller är att modulera Hippo-signalvägen, som kontrollerar organstorlek genom att reglera cellproliferation och apoptos (programmerad celldöd). Hippo-banan säkerställer att organ växer till sin rätt storlek, och dess dysreglering kan leda till överväxt av vävnader, vilket bidrar till tumörbildning och progression. 

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att delta i spetsforskning om Amotl2, med fokus på dess implikationer i cancerbiologi och kärlsjukdomar. Dina ansvarsområden kommer att omfatta: 

  • Designa och genomföra experiment för att utforska Amotl2-signalvägar.
  • Samarbeta med ett varierat team av experter.
  • Analysera data, förbereda manuskript och presentera dina resultat vid vetenskapliga konferenser.
  • Bidra till utveckling av terapeutiska strategier och delta i bidragsskrivande.
  • Handledning av yngre forskare

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt har dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

Det är särskilt meriterande att den sökande har visat en stark meritlista inom cellbiologi, med specifik expertis i studiet av proteiner som Amotl2 involverade i cellsignalering och migration. Beprövad erfarenhet av musmodeller, multidisciplinärt samarbete, en gedigen publikationsrekord i tidskrifter med stor genomslagskraft och bidrag till att främja kunskapen om såväl kärlutveckling som kärlsjukdomar som aneurysm värderas högt. Dessutom skulle erfarenhet som huvudhandledare för doktorander vara meriterande för rollen.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

En bevisad förmåga att bedriva oberoende forskning med starkt fokus på cellbiologi, särskilt i studiet av signalvägar relevanta för cancer och kärlsjukdomar. Tidigare arbete i musmodeller eller andra relevanta system, vilket bidrar till translationella forskningsinsatser.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: BioClinicum,Solna


Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Professor/Prefekt Lars Holmgren

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 september. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Tillsvidareanställning inleds alltid med 6 månaders provanställning. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3522/2024
Kontakt
  • Lars Holmgren, lars.holmgren@ki.se
Facklig företrädare
  • Helen Eriksson, OFR, helen.eriksson@ki.se
  • Henry Wölling, Seko, henry.wolling@ki.se
  • Per Hydbring/Nick Tobin, SACO, per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
Publicerat 2024-09-16
Sista ansökningsdag 2024-09-30
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb