Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Tjänsten utgör en del av den strategiska satsningen på e-vetenskap (Swedish e-Science Research Center; http://www.e-science.se/), och då speciellt projektet eCPC (e-Science for Cancer Prevention and Control http://e-science.se/community/eCPC) vid MEB, KI. Samarbete med Linne-centret CRiSP (Cancer Risk Prediction http://crispcenter.org/) vid KI samt med SciLifeLab är centralt.

Speciellt fokuserar projektet på SNP identifiering, sekvensering av tumör-DNA, klinisk sekvensering av ett flertal cancerformer samt data-integrering och utveckling av klinisk diagnostik.

Behörighet/kvalifikationer
Vi söker en person med stort intresse och dokumenterad erfarenhet av att analysera genetiska data. Vi vill att du har god vana vid olika metoder för GWAs analys samt analys av sekvensdata från storskalig sekvensering. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom komplexa sjukdomar/cancer. Speciellt meriterande är erfarenhet av tumörsekvenseringsdata. Sökanden bör ha god förmåga att skriva vetenskapliga artiklar och anslagsansökningar. Erfarenhet av att arbeta i en internationell miljö samt utmärkta kunskaper i engelska i både tal och skrift är en förutsättning. Positionen kräver en drivande person som kan arbeta självständigt men också god förmåga till samarbete med andra, varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Behörig att vara anställd som postdoktor är den som innehar en doktorsexamen avlagd de senaste sju åren. Även den som avlagt examen tidigare kan komma ifråga om det finns särskilda skäl.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  4. Verifikationer för tillgodoräknande av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter
  5. Verifikation från disputationskommitté eller motsvarande (endast om disputation är planerad inom tre månader efter sista ansökningsdatum)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3433/2013
Kontakt
  • Professor Juni Palmgren, email: juni.palmgren@ki.se, 08 546 44 156
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84
Publicerat 2013-10-21
Sista ansökningsdag 2013-11-10

Tillbaka till lediga jobb