Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Ämnesbeskrivning

I EL Andaloussis labb fokuserar vi på att utveckla teknologier för effektiv intracellulär leverans av funktionella oligonukleotidterapier, proteiner eller proteinkomplex med hjälp av konstruerade extracellulära vesiklar (EVs). Trots framgången med extracellulära mål för terapeutiska proteiner och godkännandet av mer än 20 oligonukleotidterapier för kliniska tillämpningar, kvarstår endosomal sekvestrering och dålig frisättning i cytosolen som vanliga utmaningar för makromolekylbaserade terapier.

Vi har utvecklat oligonukleotidkonjugat, proteinkomplex och leveransteknologier som involverar konstruerade EVs med förbättrad leverans, endosomal frisättning och riktade kapaciteter. Vi har sjukdomsrelevanta cellulära och djurmodeller och söker en erfaren in vivo-biolog som är motiverad av idén att utföra in vivo-testning av dessa nya terapeutiska metoder. Vi erbjuder en forskningsplattform med en unik möjlighet att upptäcka, tillverka och leverera avancerade terapier.

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att arbeta med in vivo-leverans av multimodala terapier till centrala nervsystemet (CNS), inklusive konjugerade oligonukleotider, proteinkomplex och genredigerare. Forskningen kommer huvudsakligen att fokusera på att utveckla och testa vävnadsspecifika terapeutiska metoder. Du kommer att bedöma effektiviteten av makromolekylär leverans med hjälp av sekvensering och fluorescensbaserade teknologier, in vivo-avbildning, flödescytometri och mikroskopi. Den rätta kandidaten för denna position är en skicklig in vivo-forskare med kunskap om alternativ för CNS-terapiadministration hos möss och erfarenhet av bolusinjektion och implantation av intraventrikulära osmotiska pumpar.

Projekten kommer att vara mycket innovativa och kräva aktuell kunskap inom området samt en utmärkt förmåga att integrera och överföra avancerade teknologier för att utveckla banbrytande nya tekniska metoder. I din roll som forskningsspecialist kommer du att arbeta praktiskt i laboratoriet, delta i utformningen och designen av nya projekt och ta på dig ledarskapsansvar.

Behörighetskrav

För att vara behörig för anställning som forskningsspecialist, förutom att ha en doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig expertis, måste sökanden ha visat forskningskompetens och dokumenterad forskningserfarenhet efter att ha försvarat sin doktorsavhandling. För denna roll kräver vi akademisk utbildning i in vivo-experiment, medicinsk morfologi och fysiologi.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Visat goda interpersonella färdigheter, ledaregenskaper och en positiv attityd
  • Omfattande erfarenhet av in vivo-experiment och fenotypisk analys av prekliniska modeller
  • Utformning och genomförande av innovativa strategier för makromolekylär leverans
  • Grundlig förståelse av CNS-morfologi och fysiologi

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Exceptionella färdigheter i cellodlingstekniker och flödescytometri
  • Utmärkt molekylär- och cellbiologiexpertis, särskilt inom genredigeringstekniker och viral vektordesign

Efter en samlad bedömning av sökandens kompetens och meriter i förhållande till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vilken av dem som har bäst potential att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg


Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3899/2024
Kontakt
  • Samir El Andaloussi, Professor , samir.el-andaloussi@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist, SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-10-15
Sista ansökningsdag 2024-10-29
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb