Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. 

Avdelningen för klinisk mikrobiologi har en verksamhet som genomsyras av multidisciplinär forskning inom infektionssjudomar som bidrar med translationell kunskap till utvecklingen av ny diagnostik och behandlingsmetoder.

Just nu söker avdelningen en forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning i 4 månader.

Din roll

Som forskningsassistent kommer du ingå i en forskargrupp där din primära uppgift kommer att vara att arbeta med bakteriofager, virus som dödar bakterier. Du kommer arbeta med olika aspekter av karakterisering av bakteriofager och även utföra resistensbestämning av bakterieisolat.

Vem är du?

Vi söker dig som har en masterexamen i molekylärbiologi eller mikrobiologi. Du har erfarenhet av att arbeta med odlingsbaserade metoder. Det är meriterande att ha erfarenhet av arbete med bakteriofager.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg, Huddinge

Läs om Christian Giske forskargrupp (på engelska)

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 30 maj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 15 september
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2007/2024
Kontakt
  • Christian Giske, professor, avdelningschef, christian.giske@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb