Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår verksamhet finner du en unik möjlighet att arbeta med en av de världsledande forskargrupperna inom utvecklingen av nya spårämnen för positronemissionstomografi (PET). Forskargruppen Varrone bedriver forskning som stödjer utveckling av nya läkemedel samt utvecklar nya biomarkörer för neuropsykiatriska sjukdomar. Den kliniska forskningen och utbildningen genomförs i samarbete med Region Stockholm, andra forskargrupper från Karolinska Institutet och andra universitet samt industripartners runt om i världen.  

Din roll

PET är en icke-invasiv molekylär bildteknik som används alltmer inom biomedicinsk forskning, medicinsk diagnostik och läkemedelsutveckling. PET-forskning öppnar upp för möjligheter att undersöka helt nya aspekter av människans fysiologi och olika sjukdomstillstånd och kan optimera behandlingar med båda nya och etablerade läkemedel. 

Som senior forskningsspecialist kommer du arbeta tätt med forskargruppsledare Varrone samt enhetschefer inom Avdelningen för Imaging core-faciliteter. Du kommer vara en viktig del i utveckling av nya spårämnen i akademiska projekt och projekt som forskargrupperna bedriver i samarbete med industripartners.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat: 

  • Märkning av nya molekyler med i huvudsak 18F eller 11C isotoper
  • Optimering av märkningsmetoder 
  • Samarbete med radiokemister som arbetar inom Radiokemi Core Facilitet 
  • Samarbete och interaktion med industripartners inom projekt som avser utveckling av nya spårämnen 
  • Handledning av doktorander och undervisning vid kurser på master- eller doktorandnivå 

Arbetet innebär också övrig förekommande arbetsuppgifter inom projekten.

Behörighetskrav

Vi söker en skicklig, motiverad och disputerad radiokemist med långvarig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. För att vara aktuell för tjänsten behöver du uppfylla följande krav: 

  • Doktorsexamen inom PET radiokemi 
  • Många år av erfarenhet inom avancerad radiokemi, specifikt med utveckling av egen metod för PET radioligandutveckling med kortlivade isotoper som kol-11 eller fluor-18
  • Erfarenhet av forskningssamarbeten inom radiokemi på nationella eller internationella nivåer
  • Erfarenhet av forskningssamarbeten med läkemedelsindustri
  • Erfarenhet i radioligandutveckling för CNS applikationer
  • Erfarenhet av handledning av doktorander och undervisning

Då arbetsgruppen och samarbetspartners är från flera delar av världen ställer vi krav på goda kunskaper i engelska i tal och skrift.  

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion. Den sökande ska även ha uppvisat god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla och en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Vi söker dig som är noggrann, flexibel och duktig på att hantera flera projekt parallellt. Du behöver också trivas med en ledande roll och ha förmågan att driva projekt framåt. Ditt arbete kommer att genomföras i en miljö i nära samarbete med specialister från flera olika områden och organisationer och din förmåga att samarbeta och kommunicera är därför av stor betydelse.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29e april 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1628/2024
Kontakt
  • Andrea Varrone, Forskargruppsledare, 070-7442728,andrea.varrone@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb