Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för fysioterapi

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för fysioterapi har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning med hög kvalitet inom sjukgymnastik/fysioterapi. Utbildning bedrivs på grund- (fysioterapeutprogrammet), avancerad (magister) och på forskarutbildningsnivå. Utöver det så bedriver avdelningen ett flertal fristående kurser och uppdragsutbildningar. Avdelningen har ett 50-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?


Tjänsten är kopplad till forskargruppen Franzén och delvis inom core-faciliteten uMOVE på KI.

Forskargruppernas fokus ligger på translatorisk forskning från att utforska bakomliggande mekanismer vid neurologiska sjukdomar till kliniska interventioner och implementering av interventioner för personer med neurologisk och geriatrisk rehabilitering. Områden av särskilt intresse är balanskontroll, motion, fysisk aktivitet och fall hos äldre och personer med neurologiska sjukdomar (Parkinsons sjukdom, multipel skleros, stroke och ryggmärgsskada).

Postdoktorn kommer att arbeta vid Franzéns forskargrupp som består av doktorander, postdoktorer samt juniora- och seniora forskare. Den tvärvetenskapliga projektgruppen består av forskare med omfattande expertis inom olika områden och som är från flera forskargrupper (neuroimaging, neurologi, psykologi etc).
Postdoktorn kommer att ha sin arbetsplats både vid uMOVE core-facilitet i Solna och vid avdelningen för fysioterapi och institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) i Flemingsberg.

Din roll

Vi söker nu efter en postdoktor som ska utveckla och utföra genomförbarhetsstudier av en ny träningsbehandling för personer med Parkinsons sjukdom som är mer anpassade till olika undertyp och varje individs förmågor. I rollen ingår även starta upp en randomiserad kontrollerad studie av träningen.

Ditt arbete kommer att bestå av sedvanliga arbetsuppgifter på postdoktoral nivå såsom design av projekt, datainsamling, bearbetning, dataanalys och statistisk analys.
Både kvalitativa och kvantitativa forskningsdesigner kommer att användas.
Skrivande av vetenskapliga artiklar, ansökningar och att kunna presentera forskningen är viktiga arbetsuppgifter. Det kommer även att finnas möjlighet att designa egna studier inom området.
Detta projekt är ett stort samarbetsprojekt vilket innebär att en viktiga förmågor hos den sökande är att kunna samarbeta och interagera med olika parter samt att leda och koordinera delar av projektet. Undervisning och handledning av studenter och doktorander kan förekomma.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Sökande bör, förutom ovanstående kvalifikationer, ha god vana av patientkontakt med personer med neurodegenerativa sjukdomar. Vidare bör sökande ha en grundutbildning inom fysioterapi och erfarenhet av rörelseanalys. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet och kunskaper om utveckling av träningsinterventioner, genomförbarhetsstudier och iterativa utvecklingsprocesser. Meriterande är om du har erfarenhet av både kvalitativ och kvantitativa forskningsdesigner.

Som person ser vi gärna att du är initiativtagande, självständig och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet. Du har en god språklig förmåga och är bra på att kommunicera på engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna och Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Här kan du läsa mer om Franzéns forskargrupp

Information om uMOVE
Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3670/2023
Kontakt
  • Erika Franzén, forskargruppsledare, 08-32488878
  • Lina Karlsson, HR-partner, 08-52483926
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb