Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Enheten för eliminering av livmoderhalscancer är en stark forskningsmiljö som kombinerar spetsforskning inom cancerprevention på nationell och internationell nivå med att främja Sveriges förebyggande program för livmoderhalscancer. Som forskningssamordnare med bakgrund inom folkhälsa och epidemiologi förväntas du bidra med betydande forskningserfarenhet inom implementeringsvetenskap och kvalitetssäkring av förebyggande program. Tjänsten passar den som är bekväm i både hälso- och forskningsmiljöer och kan engagera ett brett spektrum av yrkesverksamma i projektarbete.

Din roll

Som forskningssamordnare vid enheten för eliminering av livmoderhalscancer ansvarar du för att hantera de dagliga detaljerna kring projektdesign, genomförande, utvärdering och publicering för en rad regionala, nationella och internationella projekt som genomförs med kollegor inom akademin och inom hälso-och sjukvården. Du kommer skapa och förvalta stora projektdatabaser och övervaka analysen av sådana. Du ansvarar för samarbetet med forskningskontakter – regionalt, nationellt och internationellt – för att uppnå resultat och milstolpar inom enhetens projekt.

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du ha:

 • Doktorsexamen, gärna inom epidemiologi med inriktning mot infektionssjukdomar och/eller cancer
 • Kunskaper om europeiska och svenska riktlinjer för förebyggande program och erfarenhet av att arbeta med deras utveckling
 • Erfarenhet av att utforma, hantera och analysera stora databaser
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift 

Det är även meriterande om du har:

 • Ledarskapserfarenhet av grupper med olika intressenter såsom patientorganisationer, kliniker och forskare
 • Erfarenhet av multinationella forskningskonsortier och nätverk, samt visat ledarskap i dessa sammanhang
 • Analyskompetens inom SAS och STATA

Som forskningssamordnare förväntas du även ha erfarenhet av att handleda studenter på magister- och doktorandnivå och förväntas bidra till att generera intäktsströmmar för gruppen genom anslagsansökningar.

Som person är du bekväm med att regelbundet tala inför publik och har erfarenhet av att presentera både vetenskapligt och populärvetenskapligt. Som person har du en god analytisk förmåga och erfarenhet av komplexa longitudinella data. Som ett sammansvetsat team som jobbar intensivt i perioder värderas personlig lämplighet högt och ett engagemang för enhetens övergripande mål är ett måste.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg 

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3523/2023
Kontakt
 • Joakim Dillner, 072-4682460
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb