Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

En postdoktorstjänst inom sensorisk-motorisk integration och neural kontroll av rörelse, finns vid institutionen för neurovetenskap. Projektet kommer att ha ett särskilt fokus på integrering av sensorisk feedback på rörelser hos möss. Detta är ett samarbetsprojekt mellan Abdel El Maniras, Francois Lallemend och Laurence Pictons labb och kommer att involvera flera avancerade tekniker.

Kandidaten kommer att undersöka de funktionella egenskaperna och anslutningarna hos proprioceptiva neuroner och kommer att utforska proprioceptiva återkopplingsvägar i hjärnstammen och ryggmärgen. Projektet kommer att involvera användning av viral spårning, elektrofysiologi, optogenetik och beteendeanalys.

Institutionen för neurovetenskap vid KI erbjuder en mångvetenskaplig och mångsidig forskningsmiljö med en stark gemenskap och ett antal ledande labb inom motorisk neurovetenskap.

Din roll

I denna postdoktorala roll kommer du att studera proprioceptiva återkopplingsvägar för motorisk kontroll. Den sökande bör ha erfarenhet av att arbeta med transgena möss, virusinjektioner och operationer och ha ett stort intresse av att förstå sensorisk feedback för motorisk kontroll hos däggdjur.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker sökande med en doktorsexamen och en stark bakgrund inom motorisk kontroll neurovetenskap. Den idealiska kandidaten bör ha erfarenhet av följande tekniker:

•    Experimentellt arbete med transgena muslinjer
•    Virusinjektioner
•    Stereotaxisk kirurgi
•    Histologi
•    Musbeteende
•    Elektrofysiologi

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna
Neurovetenskap är ett av de strategiska forskningsområdena vid Karolinska Institutet. Det finns många ledande labb vid institutionen för neurovetenskap som fokuserar på hjärnans kretsorganisation och funktion med hjälp av en rad avancerade tekniker. Institutionen för neurovetenskap erbjuder en levande miljö med en öppen och samarbetsvillig atmosfär.

https://ki.se/en/neuro/lallemend-lab
https://www.elmaniralab.org

Ansökan

Ansökan ska lämnas via Varbis rekryteringssystem. I denna rekrytering ansöker du med ditt CV utan personligt brev. Istället svarar du på några frågor om varför du söker jobbet i ansökningsformuläret.

Tjänsten är en visstidsanställning som postdoktor på 2 år med möjlighet till förlängning i 1 år.

En ansökan ska innehålla följande dokument på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 13 April 2023!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde In accordance with agreement
Löneform Monthly salary
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1128/2023
Kontakt
  • Professor Abdel El Manira, abdel.elmanira@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
  • Björn Meister, SACO, björn.meister@ki.se
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb