Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) bedriver forskning och undervisning inom neurovetenskap från molekylär nivå till samhällsnivå. Den kliniska forskningen och undervisningen sker i samverkan med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet, med andra universitet och med Stockholms läns landsting (SLL).

Sjukdomar i hjärnan är bland de största utmaningarna inom sjukvården idag. Parkinsons sjukdom (PS) är den näst vanligaste progressiva neurodegenerativa störningen som diagnostiseras av närvaron av vilotremor, stelhet och bradykinesi. Utöver de motoriska symtomen lider patienterna av flera icke-motoriska symtom, varav kognitiv försämring drabbar upp till 80 % av patienterna. Bättre förståelse för den patofysiologi som ligger bakom PS och dess behandlingar är ett stort medicinskt behov. För detta ändamål använder avdelningen för Translationell Neurofarmakologi cellulära och djurmodeller samt patienterprover ifrån blod, ryggmärgsvätska och hjärna. Avdelningen för Translationell Neurofarmakologi har en rad biokemiska, histolgiska, farmakologiska och molekylära metoder för att finna nya läkemedelskandidater och biomarkörer.

Din roll

Under den postdoktorala anställningen kommer utvecklingen av olika läkemedelskandidater att ske. Arbetsuppgifterna innefattar att ta fram data som vägleder utvecklingen av nya biomarkörer och potentiella måltavlor för behandling av PS.

Samarbetsförmåga och stark motivation förväntas under hela projektet. I rollen förväntas du att fungera som mentor för examensstudenter och som bihandledare för doktorander och på så sätt bygga upp sin erfarenhet för framtida ledarskap.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

För den här tjänsten som postdoktor ser vi att du har en akademisk examen i biologiska vetenskaper och en doktorsexamen i neurovetenskap eller relaterat område. 

Du bör ha en stark bakgrund inom neurobiologisk läkemedelsscreening och optimeringstekniker samt erfarenhet av att samarbeta med medicinska eller syntetiska kemister.
Vidare bör du också ha erfarenhet eller åtminstone ett intresse för translationell forskning och arbete med forskningsprover från patienter.

Det är även meriterande om du har tillbringat en del av din utbildningstid utomlands och därmed bidrar med internationell erfarenhet till laboratoriet. Utmärkta kunskaper i engelska är krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här

 


Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 mars 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-964/2023
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, 0852483047
  • Per Svenningsson, per.svenningsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-03-16

Tillbaka till lediga jobb