Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Denna tjänst erbjuder möjlighet att arbeta i en uttalat tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom ramen för ett samarbetsprojekt mellan Fredrik Piehls och Tobias Granbergs forskargrupper, två ledande forskare inom sina fält. I projektet kommer avancerad neuroimaging appliceras för att bättre förstå sjukdomsmekanismerna av multipel skleros (MS) och hur de påverkas av sjukdomsmodiferande MS-terapier. Vi erbjuder en forskningsmiljö där de senaste avbildningsmetoderna kombineras med lösliga biomarkörer i ett kliniskt sammanhang. Målet är att bana vägen för precisionsmedicin och skapa högkvalitativ forskning till förmån till personer med MS. 

Din roll

Tjänsten innefattar arbete med avancerade multi-modala avbildningstekniker, både genom insamling och bearbetning av data. Bildinsamlingen sker både i en klinisk forskningsmiljö vid Karolinska Universitetssjukhuset (främst i Huddinge), inom ramen för kliniska prövningar samt på nya typer av forskningsbildutrustningar i Stockholm och hos samarbetspartners nationellt och internationellt. Det kommer även ingå utmanande datainsamling från donerad human vävnad för validering av nya kvantitativa bildtekniker. I tjänsten ingår även ansvar för att vidareutveckla IT-miljön för bildbearbetning samt andra ansvarsuppgifter, inkluderande handledning av masterstudenter och doktorander i avancerad neuroimaging. De nya kvantitativa bildbaserade biomarkörerna kommer att användas för klinknära forskning, varför en god förståelse av MS, dess behandlingsalternativ samt relevanta kliniska utfallsmått är nödvändigt.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Krav

  • Mycket goda kunskaper i engelska, både muntliga och skriftliga.
  • En stark publikationslista som visar på en bred erfarenhet av konventionella och icke-konventionella magnetkameratekniker för avbildning av neuroinflammatoriska tillstånd såsom MS.
  • MR-körkort eller motsvarande dokumenterad kompetens i användande och felsökande av MR-utrustning.
  • Omfattande erfarenhet av patientkontakt liksom en djuplodande förståelse av kliniska/neuropsykologiska funktionsmått och för lösliga biomarkörer som är relevanta vid MS.
  • Ledaregenskaper, såsom erfarenhet att koordinera multi-center-studier eller erfarenhet att leda dagliga rutiner i ett neuroimaging lab.
  • Pedagogisk erfarenhet med särskild vikt vid formell kompetens i doktorandhandledning.

Meriter

  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med data från MR med ultrahög gradient-/fältstyrka och/eller PET-MR.
  • Färdigheter i vanligt förekommande volumetriska bildbearbetningsprogram (FreeSurfer, FSL, SPM and SyMRI) och enklare programmering (MATLAB).
  • Dokumenterad kompetens i Good Clinical Practice.
  • Erfarenhet av att hantera humana vävnadsprover.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg och Solna

Läs mer om forskargrupperna du kommer att ingå i (Piehl)

Läs mer om forskargrupperna du kommer att ingå i (Granberg)

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 21 april 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1768/2021
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82, vendela.breeze@ki.se
  • Tobias Granberg, Forskargruppsledare, tobias.granberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2021-04-08
Sista ansökningsdag 2021-04-21

Tillbaka till lediga jobb