Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Brinner du för läkemedelsepidemiologi  och är en visionär med stark strategisk ådra som vill vara med att utveckla Centrum för läkemedelsepidemiologi? Om ja, är detta tjänsten för dig.

Sedan CPE bildades 2005, har centret blivit tongivande för läkemedelsepidemiologi i Europa och är numera ett av de största akademiska läkemedelsepidemiologiska centren i Europa. CPE har många internationella kontakter och deltar aktivt i de internationella samarbetsorganisationerna som finns inom området.

Din roll

Är du en senior forskare som vill vara en del av ledningen och leda en grupp engagerade medarbetare med olika bakgrund som statistiker, läkare, epidemiologer, sjuksköterskor och biomedicinare, men som alla har ett gemensamt intresse i genomförande av läkemedelsepidemiologiska studier, är denna tjänst något för dig. Vi ser gärna att du också handleder doktorander och postdok i din roll som senior epidemiolog.

Du är en person som har erfarenhet av den epidemiologiska forskningsarenan, helst läkemedelsepidemiologi, och har dokumenterad erfarenhet av forskningsområdet genom publicerade vetenskapliga arbeten i högrankade medicinska tidskrifter. I din roll kommer du att ha kontakter med kompetenta personer såväl inom akademin som myndigheter och näringsliv.

Som delaktig i att utveckla CPE deltar du i strategiska beslut rörande centrats verksamhet och du bör därför ha erfarenhet av ledningsarbete.

Vem är du?

Vi söker dig som är läkare (specialist), farmaceut eller har annan liknande utbildning och vi ser gärna att du har erfarenhet från läkemedelsindustrin, myndigheter eller landsting/regioner.

Disputerad inom epidemiologi, helst läkemedelsepidemiologi, är ett krav.  Du har flerårig erfarenhet av registerforskning och har minst docentkompetens. Personen vi söker måste vara väl förtrogen med design av epidemiologiska studier och avancerade statistiska analysmetoder inom läkemedelsepidemiologi.

Dokumenterad ledarskapserfarenhet och ledarskapsutbildning är ett krav samt erfarenhet av undervisning i läkemedelsepidemiologi är meriterande.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal som skrift, är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av tolv avdelningar samt  tre centrumbildningar. Den aktuella tjänsten är placerad inom Centrum för läkemedelsepidemiologi (CPE). 

Centrum för läkemedelsepidemiologi (CPE) vid Institutionen för medicin Solna, arbetar i en dynamisk miljö i skärningspunkten mellan akademi, hälsovård, myndigheter och läkemedelsindustri. Vi bedriver akademisk forskning kring läkemedelssäkerhet, läkemedelseffekter och läkemedelsanvändning samt utför projekt på uppdrag av myndigheter och näringsliv inom området läkemedelsepidemiologi. En stor del av vår forskning bygger på uppgifter från de nationella registren vid Socialstyrelsen och Statistiska Centralbyrån samt motsvarande register från andra länder, speciellt de nordiska.

På CPE arbetar ett 20-tal personer samt ett flertal anknutna forskare. Just nu pågår minst 35  forskningsprojekt vid enheten och vi kan erbjuda dig en engagerad och internationell miljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning genom vårt internationella kontaktnät.

Se CPEs hemsida för mer information om vilka vi är och vad vi gör:  https://ki.se/meds/centrum-for-lakemedelsepidemiologi 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4771/2020
Kontakt
  • Helle Kieler, Centre Director, +46 73 633 44 92
  • Johan Reutfors, Researcher, johan.reutfors@ki.se
  • Caroline Öberg, Centre coordinator, +46 79 075 82 58
Facklig företrädare
  • Bruna Gigante, SACO, bruna.gigante@ki.se
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2020-11-09
Sista ansökningsdag 2020-12-10

Tillbaka till lediga jobb