Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Du kommer att arbeta som forskare på postdoktoral nivå med experiment som syftar till att förstå mekanismerna bakom muskelsvaghet vid inflamatorisk myopati. 

Din roll

Postdoktorn kommer att testa hypoteser om vilken roll inflammatoriskt serum spelar för att förmedla muskelsvaghet och metabolisk dysfunktion. Detta innebär hantering av försöksdjur, dissektion av skelettmuskler och arbete med en testplattform som utvecklats av laboratoriet.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Den vi söker ska ha omfattande erfarenhet av att dissekera ut intakt skelettmuskel i djurmodeller och kunna mäta muskelkraft i dessa. Vidare ska du ha mycket god erfarenhet i att använda serum från patienter för inkubation av vävnad och kunna utföra mätningar av glukosupptag, protein och genuttryck. Den sökande ska ha erforderlig kompetens och tillstånd för att hantera experimentella djurmodeller (mus). 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Biomedicum, Solna

Daniel Anderssons forskargrupp 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Observera att urvalsprocessen kan ta tid under semesterperioden och att vår återkoppling därför kan bli fördröjd. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2850/2025
Kontakt
  • Daniel Andersson, daniel.andersson@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO , helin.norberg@ki.se
  • Bodil Moberg, ST, bodil.moberg@ki.se
  • Elizabeth Valenzuela, SEKO, elizabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2025-06-30
Sista ansökningsdag 2025-07-14
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb