Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad grund-, klinisk och epidemiologisk forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Din roll

Mikael Björnstedts forskargrupp söker en postdoktor till projekt rörande antitumorala effekter av selenföreningar. Det breda forskningsområdet innefattar translationella och kliniska studier av redoxaktiva selenföreningar som kemoterapeutisk cancerbehandling, i tillägg till mekanistiska studier med farmakodynamiskt fokus.

Primära arbetsuppgifter som ingår i rollen är:

  • Förvaltning av egna forskningsprojekt.
  • Fortlöpande kontakt med samarbetspartners.
  • Undervisning och handledning av yngre personal/studenter.
  • Författande och publicering av vetenskapliga artiklar.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

I tillägg till ovan nämnda kvalifikationer, uppmanas särskilt kandidater med ett intresse för basal biostatistik och RNA-sekvensering att söka tjänsten. Specifikt eftersöks erfarenhet inom molekylärbiologisk teknik, inklusive expertis inom följande områden: miRNA-detektion medelst qPCR och in situ-hybridisering, proteindetektion genom Western blot samt molekylärpatologiska metoder (preparation av fixerade preparat och fryssnitt, hantering av färsk vävnad, immunohistokemiska och immunofluorescens-färgningar, FISH och RNAscope.

Därtill fordras god kompetens inom molekylärbiologiska metoder i en våtlabskontext, såsom in vitro- och ex vivo-/patientderiverade organotypiska kulturer. Ytterligare nödvändiga kvalifikationer är: Erfarenhet av arbete med selenföreningar, forskning kring celldöd, undersökningar av cytostatika på olika molekylära mekanismer och kännedom om gastrointestinala tumörer (exempelvis pankreas-, lever, gallgångs- och kolontumörer).

Tidigare postdoktoral erfarenhet vid KI är en fördel, men inget obligatorium.

I rekryteringsprocessen värderas personliga egenskaper högt. Vi söker Dig som är kreativ och motiverad, med god social kompetens och samarbetsförmåga. Slutligen är utmärkta kunskaper i engelska (skriftligt och muntligt) en förutsättning för tjänsten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Mikael Björnstedts forskargrupp

Läs mer om institutionen för Laboratoriemedicin

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Bevis om doktorsexamen
  • Ett komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-250/2025
Kontakt
  • Mikael Björnstedt Professor/Överläkare, mikael.bjornstedt@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2025-01-17
Sista ansökningsdag 2025-01-31
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb