Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vår dynamiska forskargrupp vid Karolinska är dedikerad till att utforska signaleringsprocesser i olika celltyper. Genom att använda avancerade avbildningstekniker och toppmoderna genetiska verktyg, inklusive transgena djur och iPSC-deriverade modeller, undersöker vi de komplexa mekanismer som styr celldelning, differentiering och neural migration/nätverk i den utvecklande hjärnan. Ett särskilt fokus i vårt arbete ligger på att avslöja komplexiteten i kalciumsignalering under dessa processer och dess modulation.

Din roll

Sökanden kommer att använda en mängd olika experimentella metoder, inklusive djurmodeller, iPSC-deriverade nervceller och hjärnorganoider. Han/hon kommer att använda dessa modellsystem i kombination med avancerad live-avbildning, bildbehandling och molekylära tekniker för att undersöka kalciumoscillationernas roll under hjärnans utveckling och deras konsekvenser för neurogenetiska sjukdomar.

Vem är du?

För att kvalificera sig måste sökanden ha en doktorsexamen i neurovetenskap, genetik, molekylärbiologi eller ett närbesläktat område. Han/hon bör visa omfattande expertis inom både in vivo och in vitro-modellering av neurogenetiska sjukdomar samt en stark bakgrund inom translationell forskning, särskilt inom cell-signalering. Sökanden måste också vara skicklig i beteendeparadigm, live-avbildning, ljusmikroskopi, immunohistokemi, cellulär-molekylärbiologi och avancerade bildanalystekniker. Dessutom bör sökanden visa ett starkt vetenskapligt intresse och ha en dokumenterad meritlista med publikationer av hög påverkan och framgångsrik anskaffning av finansiering genom (inter)nationella tävlingar.

 

Behörighetskrav

  • Stark bakgrund inom neurogenetiska sjukdomar och translationell forskning.
  • Dokumenterad expertis i att undersöka hjärnsjukdomar in vivo och in vitro, inklusive Drosophila melanogaster och iPSC-deriverade monolager- och hjärnorganoidmodeller.
  • Stark bakgrund inom beteendeparadigm, live-avbildning och bildanalys, molekylärbiologiska tekniker, neural differentieringsprotokoll och ljusmikroskopi.
  • Skicklighet i spektralanalys av kalciumoscillationer, Matlab och R.
  • Dokumenterad förmåga att tänka kreativt och utveckla nya forskningsparadigm.
  • Utmärkta problemlösningsförmågor och förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett team.
  • Dokumenterad meritlista med publikationer av hög påverkan, framgångsrika forskningsprojekt och anskaffning av finansiering i (inter)nationell tävling.
  • Erfarenhet av att leda nationella och internationella forskningssamarbeten.

Bedömningsgrunder

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast: 2024-07-10

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2592/2024
Kontakt
  • Professor Per Uhlén, per.uhlen@ki.se
Facklig företrädare
  • Anurupa Nagchowdhury (OFR), anurupa.nagchowdhury@ki.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-10

Tillbaka till lediga jobb