Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi inbjuder ansökningar till en forskningsinfrastrukturspecialist för att arbeta deltid i Histocoren på Biomedicum och deltid i forskningsgruppen inom molekylär smärtforskning som leds av Camilla Svensson, professor i cellulär och molekylär smärtfysiologi. Tjänsten kommer att placeras på Institutionen för fysiologi och farmakologi som har en kollegial, internationell och dynamisk forskningsmiljö. Biomedicums histocore tillhandahåller konsultation och praktisk service till forskare på Karolinska Institutet men också utanför. Forskningsgruppen som leds av Camilla Svensson fokuser på smärtmekanismer vid artrit och fibromyalgi och erbjuder en spännande och kollegial forskningsarbetsmiljö där du kan göra skillnad.

Din roll

Vi söker en motiverad person med intresse att jobba sida vid sida med histocorens föreståndare (Camilla Svensson) och hjälpa till att utveckla verksamheten och skräddarsy servicen efter kundernas behov samt utföra uppgifter inom Histocoren, inklusive konsultationer och praktisk hjälp. I Camilla Svenssons forskargrupp blir ditt primära uppdrag att implementera ny teknik och utveckla nya protokoll för labbet, samt att leda vissa forskningsfrågor framåt.

Dina uppgifter i Histocore kommer att omfatta:

  • Assistera föreståndaren i utvecklingen av histocoren
  • Implementera ny metodik och underlätta samarbete med andra KI:s corefaciliteter
  • Tillhandahålla konsultation för bearbetning av olika typer av vävnad för histologisk och immunhistologisk och RNA-baserad analys
  • Utföra uppdrag från kunder baserde på de metoder som finns i histocoren Inköp av produkter (Agresso), upprätthålla kemikalielager (Klara) och utrustning Arbeta med frågor som rör miljö, biosäkerhet och riskbedömningar

Du kommer också att ha ett nära samarbete med teammedlemmar i Camilla Svenssons grupp för att implementera och utveckla ny teknik och genomförande av vissa experiment på ett självständigt sätt. Dessa uppgifter kommer att utformas utifrån ditt intresse, erfarenhet och expertis.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsinfrastrukturspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen. Den sökande ska även ha uppvisat teknisk och metodologisk skicklighet.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

Flera års erfarenhet från metodimplementering och utveckling, framför allt relaterat till protein- och mRNA-analys i vävnader och att du är ivrig att lära dig mer. Du har djupa kunskaper inom vävnadsbearbetning för histologisk, antikroppsbaserad och RNA-baserad analys. Du känner dig bekväm med det svenska språket, men framförallt är det viktigt att du är flytande i muntlig och skriftlig engelska. Den framgångsrika kandidaten är en lagspelare, en bra kommunikatör, är välorganiserad och trivs i interaktioner med forskare och studenter. Du besitter en stor ansvarskänsla, tar initiativ och har kapacitet och flexibilitet att förutse och lösa dagliga utmaningar. Du är serviceinriktad och vill gärna bidra till andra forskares framgång.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna, Biomedicum

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska skrivas i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj för forskningsinfrastrukturspecialist/senior forskningsinfrastrukturspecialist (länk)

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2386/2024
Kontakt
  • Camilla Svensson, camilla.svensson@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO , helin.norberg@ki.se
  • Niklas Andersson, ST, niklas.andersson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb