Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På vår forskargrupp, under ledning av Rula Zain, docent i kemisk biologi, ligger vi i framkant gällande forskningen om genetiska sjukdomar. Vi söker en passionerad och driven forskarstudent till vårt dynamiska team. Vi strävar efter att främja vår förståelse av genmutationer i form av trinukleotidupprepning och utveckla innovativa terapeutiska lösningar.

Enhet

BCM är en av avdelningarna på Institutionen för laboratoriemedicin. BCM tillhandahåller de faciliteter som behövs för cell-molekylärbiologisk forskning och möjligheten att utföra forskning in vivo. Med sin speciella position mellan grundläggande vetenskap och klinisk tillämpning har BCM en unik möjlighet att omsätta framsteg inom biomedicinsk forskning till nya metoder för att diagnostisera och behandla sjukdomar.

Din roll

I denna roll kommer du att ha en central roll i forskningsprojektet, särskilt i datagenerering och analys kemiska föreningar som syftar till att påverka somatisk gen instabilitet i en modell för Huntingtons sjukdom. Du kommer att analysera trinukleotid DNA fragment med hjälp av avancerade PCR-amplifieringstekniker som följs av bioinformatisk analys.

Dina forskningsuppgifter kommer att inkludera utveckling av databehandlingsskript baserat på förutbestämd metodik. Genom dessa skript kommer du att genomföra en grundlig statistisk analys för att urskilja statistiska skillnader mellan kontroll- och behandlade grupper.

Du kommer också att arbeta med olika labbtekniker, inklusive provberedning, DNA-rening och kapillärelektrofores för DNA-fragmentlängdanalys (FLA). Dessutom kommer du att ha möjlighet att engagera dig i utveckling av metoder för att administrera terapeutiska oligonukleotider.

Som en del av vårt forskarteam kommer du att väsentligt kunna bidra till att utveckla beräkningsverktyg och analytiska metoder. Du kommer också att presentera dina resultat för kamrater, och handledare vid veckovis gruppmöten.

Vem är du?

Vi söker en kandidat som har en stark passion för molekylärbiologi, genetik, och en ambition att fördjupa sin vetenskapliga kompetens. Kunskaper i databehandling, statistisk analys och programmering är viktiga färdigheter för denna roll. Även om tidigare erfarenhet av trinukleotidssjukdomar eller in vivo-experiment inte är obligatorisk, är det ändå värdefullt.

Din vilja att lära dig nya tekniker, inklusive DNA-isolering från olika vävnader, PCR med multipla fluoroforer och kapillärelektrofores, kommer att uppskattas högt. Praktisk kommunikationsförmåga är avgörande; du kommer att arbeta som en del av ett välfungerande team som du kommer att dela dina resultat och insikter med.

Sökande bör för närvarande inneha eller på väg att få en examen i biologi, biokemi, genetik eller ett relaterat område. Det är ytterst viktigt att kunna fungera väl inom en samarbetsgruppsmiljö samtidigt som du visar förmågan att arbeta självständigt när det behövs.

Fördelar: 

Som forskarpraktikant i vår grupp kommer du att ha möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt. Du kommer att få praktisk erfarenhet av avancerade molekylärbiologiska terapeutiska tillämpningar inom en inkluderande och innovativ forskningsatmosfär. Genom att arbeta tillsammans med erfarna forskare och mentorer kommer du att utveckla färdigheter i dataanalys, experimentella tekniker och effektiv vetenskaplig kommunikation.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

 

Ansökan

En ansökan ska innehålla följande dokument på engelska eller svenska:

  • En komplett meritförteckning
  • En sammanfattning av aktuellt arbete (högst en sida)

Välkommen med din ansökan!

Ansökan ska skickas in genom rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Uppdrag (ej anställning)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Stipendium
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3456/2023
Kontakt
  • Rula Zain-Luqman, Forskare, rula.zain@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR , 08-58582665
  • Annica Lindkvist, SACO , annica.lindkvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO , henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb