Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar och är aktiv inom många områden av laboratoriemedicin. Institutionen är involverad i avancerad grundvetenskaplig, klinisk och epidemiologisk forskning. Institutionen är en av de största utbildningsinstitutionerna vid Karolinska Institutet.

Vid avdelningen för klinisk immunologi bedrivs verksamhet som täcker ett brett spektrum inom ämnesområdet immunologi. Katarina Le Blanc forskargrupp erbjuder nu en eftertraktad visstidsanställning som forskningsassistent för att arbeta med viktiga projekt i en positiv och produktiv arbetsmiljö. Anställningen är tidsbegränsad i 12 månader.

Din roll

Vi söker en person som är villig att bidra till flera pågående projekt i Le Blanc-gruppen, som ligger i Karolinska Institutet Huddinge, Campus Flemingsberg. Ditt ansvar kommer att omfatta odling av mesenkymala stamceller (MSC) från friska benmärgsdonatorer som ska användas i pågående experiment, samt att bidra till en befintlig biobank av MSC för framtida användning. Våra huvudsakliga fokusområden när det gäller MSC är deras kliniska tillämpningar i inflammatoriskt medierade neurodegenerativa sjukdomar, såsom Alzheimers sjukdom och multipel skleros.

Du kommer att genomföra dina egna individuella experiment och projekt samt samarbeta med andra gruppmedlemmar för deras projekt. Utöver dessa ansvarsområden kommer du också att anförtros vissa administrativa uppgifter som rör laboratoriet. Din närvaro kommer att förväntas vid de veckovisa gruppmötena under vilka vi diskuterar de aktuella händelserna i gruppen/laboratoriet.

Vem är du?

Vi söker en mycket driven person med en fallenhet för vetenskap och ett stort intresse för immunologi. Du har en kandidatexamen inom medicinsk vetenskap och relevant laboratorieerfarenhet. Kunskap inom området regenerativ medicin samt erfarenhet av att arbeta med mesenkymala stamceller är önskvärt. Du ska ha god kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Flytande kunskaper (i tal och skrift) i engelska är ett krav, medan flytande kunskaper i svenska eller något annat språk meriterande. Kritiskt tänkande, förmågan att analysera data och arbeta effektivt är ytterligare egenskaper som kandidaten vi eftersöker.

Följande är krav för tjänsten:

 • Erfarenhet av arbete med frysning och upptining av celler
 • Erfarenhet av arbete med cellisolering från buffertväv (PBMC, monoctyes, T-celler)
 • Erfarenhet av arbete med T-cell immuno-suppression
 • Erfarenhet av arbete med cellodling
 • Erfarenhet av arbete med MSC
 • Erfarenhet av flödescytometri
 • Erfarenhet av ELISA immunanalys
 • Erfarenhet av dataanalys (GraphPad, Excel)

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs om institutionen för Laboratoriemedicin

Läs om Katarina Le Blanc forskargrupp

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 4 september
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2287/2023
Kontakt
 • Katarina Le Blanc, katarina.leblanc@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tillbaka till lediga jobb