Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) arbetar med flera strategiska områden som är viktiga för att förbättra människors hälsa. Vi bedriver forskning, utveckling och utbildning i medicinskutbildning, etik, informatik, medicinskt management, statistik och prevention. Det är en spännande arbetsmiljö där forskning och utbildning står i fokus. Läs mer om LIME.

Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention (NASP) bedriver sin verksamhet vid Karolinska Institutet, Campus Solna. NASP är en del av institutionen LIME. Sedan 1993 är NASP Region Stockholms rådgivare i frågor gällande självmordsforskning och prevention. NASP är även ett WHO samarbetscenter som tillsammans med WHO:s europeiska kontor i Köpenhamn och Genève arbetar med att redogöra för självmordsförebyggande strategier globalt. Läs mer om NASP.

Din roll

Projekten: POTION och EXPERIENCE

Öppningen är för en eller två forskningsassistenter som kommer att arbeta aktivt med EU projekt på NASP och ge stöd i utvecklingen av nya internationella bidragsansökningar. De nuvarande aktiva projekten är “Promoting social interaction through emotional body odours” (POTION) och “The ‘Extended-Personal Reality’: augmented recording and transmission of virtual senses through artificial-IntelligENCE" (EXPERIENCE). Båda projekten har fått finansiering av EU:s ramprogram Horizon 2020 för forskning och innovation. POTION går djupare in i förståelsen av sociala interaktioner. I projektet studeras kemin i kemosignaler som utsöndras vid experiment som framkallar glädje och rädsla med hjälp av en luktbaserad teknologi designad för att studera sociala beteenden. KI:s roll är att analysera data som samlas in under de kliniska testerna, med målet att utvärdera potentiell diagnostisk och terapeutisk användning av mänskliga kemosignaler i olika grupper av patienter. Syftet med EXPERIENCE är att skapa en ny personlighetsförstärkt verklighet (Extended-Personal Reality), som gör det möjligt för användare att skapa sin egen virtuella verklighet (s.k. virtual reality, VR-miljö) med inbyggda virtuella simuleringar som framkallar unika psykologiska, kognitiva, neuropsykologiska och beteendemässiga reaktioner. KI:s roll är att undersöka och utvärdera möjligheten att använda denna personlighetsförstärkta verklighet som ett diagnostiskt och terapeutiskt verktyg för olika psykiska sjukdomar.

Arbetsuppgifter

Forskningsassistentens uppgifter innefattar att samarbeta i det vetenskapliga arbetet relaterat till aktiva EU projekt och nya bidragsansökningar. Dessa innefattar: förbereda tekniska material, dokumentation av faktiska aktiviteter och att delta i tekniska projektmöten. Du har även ansvar för att skriva rapporter om framstegen i projekten till forskningskonsortiet, upprätthålla en god kommunikation med partners, hjälpa till med projekt- och finansledning och ytterligare administrativa uppgifter. Forskningsassistenten kommer också att bli ombedd att samarbeta i liknande pågående projekt på NASP (huvudsakligen relaterat till suicidprevention), samarbeta med andra medlemmar av forskningsgruppen för att genomföra litteraturöversikter, se över manuskript och bidra till metodologisk och vetenskaplig input till skapandet av manuskript. Att bidra till muntlig och skriftlig spridning av vetenskaplig information förväntas också, t.ex. på konsortium möten eller internationella konferenser. Forskningsassistenten kommer vara del av en internationell forskningsgrupp. Därmed är att vara driven, självmotiverad, initiativtagande, kunna tänka kritiskt, ha god kommunikation och problemlösningsförmågor eftertraktat.

Vem är du?

Skallkrav:

  • Kandidaten måste ha en master i psykologi eller folkhälsa.
  • Kandidaten måste kunna tala flytande engelska och ha utmärkta skriftliga vetenskapliga färdigheter i engelska.
  • Den sökande ska vara bekant med att använda Microsoft 365 Office och kommunikationsapplikationer
  • Kunskap i R statistical software är ett måste

 Det är meriterande om du har:

  •  Tidigare erfarenhet av att arbeta med projektledningen i EU finansierade forskningsprojekt samt rapportering av aktivitet, det kommer att betraktas som en tillgång.
  • Kompetens i flera statistiska mjukvarupaket (t.ex. spss, stata, jamovi) anses ha ett mervärde.
  • Mängden erfarenhet i spridning av vetenskapliginformation kommer övervägas (bidrag till publikationer, presentationer på konferenser, osv.)
  • Erfarenhet och kompetens inom fältet självmordsprevention kommer värderas högt.
  • Erfarenhet av att arbeta med forskningsprojekt relaterat till luktsystemet eller virtuell verklighet kommer anses värdefulla.
  • Vara bekant med att arbeta i en tvärvetenskaplig miljö är en fördel. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och ett personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1228/2023
Kontakt
  • Lektor, Vladimir Carli, vladimir.carli@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb