Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för neurogeriatrik består av ca 65 medarbetare. Avdelningen bedriver experimentell och translationell forskning relaterad till främst Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar men också mer allmänna molekylära mekanismer med biomedicinsk relevans studeras. Avdelningen är främst lokaliserad till BioClinicum, KI Campus Solna, samt till viss del i Neo, KI Campus Flemingsberg.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid sektionen för neurogeriatrik undersöker vi neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers sjukdom ur olika perspektiv, med betoning på integrationen av grundläggande neurovetenskaplig forskning med klinisk och hälsoekonomisk forskning. Forskargruppen för hälsoekonomi utvecklar och tillämpar verktyg och metoder för att uppskatta värdet av medicinska innovationer, bland annat nya diagnostiska tester, preventionsstrategier, digitala lösningar och sjukdomsmodifierande läkemedel. Vår forskning hjälper till att avgöra hur dessa innovationer bäst används för att förbättra hälsan och ge värde för patienter, vårdgivare och samhället i stort. Vi är ett tvärvetenskapligt team som har ett omfattande samarbete med forskargrupper internationellt, nationellt och inom Karolinska Institutet.

Din roll

Du kommer att vara involverad i alla aspekter av verksamheten inom forskargruppen för hälsoekonomi inklusive modelleringsstudier, retrospektiva databasanalyser och prospektiva observationsstudier. Du får också möjlighet att delta i ledande nationella och internationella forskningskonsortier som ADDITION (JPND) och PREDEM (Vinnova). Handledning av doktorander är en integrerad del av arbetet.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi söker dig med en doktorsexamen i hälsoekonomi, epidemiologi, biostatistik eller ett närbesläktande områden. Det krävs också stor erfarenhet av registerbaserad forskning och statistiska metoder för observationsdataanalys. Datahantering och dataanalys med t.ex. STATA, SAS eller R, och erfarenhet av prediktionsmodellering är meriterande. Flytande engelska i tal och skrift är av största vikt. Arbetet kräver ett nära samarbete med andra, därför är flexibilitet och god kommunikationsförmåga av stor betydelse. En hög grad av noggrannhet och oberoende är också viktigt för tjänsten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: BioClinicum, Solna

 

Din karriär fortsätter här

Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla":

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 januari 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5195/2021
Kontakt
  • Linus Jönsson, Docent, 0708 673 522, linus.jonsson@ki.se
  • Johanna Lundblad, HR, 08-524 868 35
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
Publicerat 2022-01-05
Sista ansökningsdag 2022-01-26

Tillbaka till lediga jobb