Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Karolinska Institutet, Institutionen för Global Folkhälsa Institutionen för Global Folkhälsa bedriver forskning, utbildning och tillämpar arbete med utgångspunkt i folkhälsovetenskap och epidemiologi. Institutionen har 9 forskargrupper, ca 80 forskarstuderande och omkring 140 anställda. På institutionen bedriver vi folkhälsovetenskapliga forskningsprojekt med syfte att förstå hälsans bestämningsfaktorer och att utveckla samt utvärdera folkhälsointerventioner. Våra forskare är ofta involverade i att översätta forskningsresultat till hälsopolicy och folkhälsovetenskaplig praktik i både hög- och låginkomstländer. Institutionen är medansvarig för flera forskarutbildningsprogram KI och har även grund- och avancerad utbildning, i global hälsa, folkhälsovetenskap, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin.

Socialmedicin, infektionssjukdomar och migration (SIM) forskargrupp

Forskningsgruppen SIM studerar sociala bestämningsfaktorer och sociala konsekvenser av sjukdom och utvärderar effekter och kostnadseffektivitet av interventioner ämnade att förbättra jämlik  tillgång till sjukvård. Grupper är multidisciplinär och har kompetens inom socialepidemiologi,  hälsoekonomi, kvalitativa metoder, digital teknologi samt implementeringsforskning.

Din roll

Tjänsten är inriktad på global implementeringsforskning med särskilt fokus på hälsoekonomi och socialt skydd vid sjukdom. Forskningen täcker ett flertal sjukdomsgrupper, inklusive tuberkulos, vissa kroniska sjukdomar, mödra- och spädbarnshälsa samt reproduktiv hälsa, främst i låg-och medelinkomstländer.

Du kommer arbeta självständigt med en egen forskningsinriktning inom global implementeringsforskning, med ett specifikt metodfokus på hälsoekonomi, blandad kvalitativ och kvantitativ metod och interventionsdesign. Du förväntas att löpande ansöka om forskningsanslag.

Du förväntas även delta i undervisningen på grundnivå, inom magisterprogrammen i Global hälsa och folkhälsa, samt doktorandkurser. Ämnen inkluderar global hälsa, mödra- och barnhälsa, socialt skydd vi sjukdom, sociala bestämningsfaktorer för hälsa, hälsoekonomi, implementationsforskningsdesign, datahantering samt handledning av uppsatsprojekt.

Du förväntas även bidra till avdelningen via handledning av doktorander, deltagande i och organisering av seminarier, kommittéer samt vissa administrativa roller.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 5 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Kandidaten måste ha en doktorsexamen i Global hälsa eller Folkhälsa samt en forskningsportfölj inriktad på hälsoekonomi, sociala bestämningsfaktorer för hälsa och sociala konsekvenser av ohälsa, med fokus på kroniska sjukdomar, smittsamma sjukdomar inklusive tuberkulos samt mödrar och barns ohälsa i låg- och medelinkomstländer. Kandidaten bör vara självständig med dokumenterad förmåga att designa forskningsprogram samt samarbeta och kommunicera effektivt.

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses till exempel ledighet på grund av sjukdom eller föräldraledighet.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Den sökande ska ha bevisat god förmåga att:

  • Kommunicera forskningsresultat på engelska via kollegialt granskade publikationer och presentationer
  • Agera primär handledare åt doktorander och magisterstudenter
  • Undervisa både på kandidat- och magisternivå inom global hälsa, hälsoekonomi och sociala bestämningsfaktorer för hälsa
  • Planera och leda stora interdisciplinära forskningsprojekt i låg- och medelinkomstländer
  • Erhålla forskningsanslag från nationella och internationella finansiärer
  • Utveckla forskningssamarbeten med internationella partners
  • Samarbeta med internationella organisationer
  • Designa, implementera och analysera forskningsprojekt genom kvantitativa och kvalitativa metoder samt hälsoekonomiska metoder
  • Agera kursledare och utveckla kurser på kandidat- och magisternivå

Det är meriterande om den sökande också har:

  • Kunskap om och dokumenterad erfarenhet av systematisk litteraturgranskning
  • Erfarenhet av både studier och arbete utomlands
  • Pedagogiska färdigheter dokumenterat via kursutvärderingar
  • Formell pedagogisk utbildning samt kunna påvisa en kontinuerlig strävan efter att utvecklas pedagogiskt
  • Erfarenhet av projektledning
  • Ha självständig forskningsinriktning

Det är särskilt meriterande om den sökande även har:

  • Erfarenhet av att designa, koordinera och implementera projekt mellan flera länder med fokus på mödravård och barnhälsa eller tuberkulos och sociala bestämningsfaktorer för hälsa i en låginkomstkontext med ett specifikt fokus på Afrika och Sydostasien

Personliga egenskaper kommer bedömas ha stor vikt givet fokuset på teamwork och internationellt samarbete, det är därför viktigt att du är kommunikativ samt har hög grad av samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Global Folkhälsa (GPH)
Läs mer om SIM forskargrupp

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska. CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14/7 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2987/2020
Kontakt
  • Knut Lönnroth, professor och forskargruppsledare, knut.lonnroth@ki.se
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-06-30
Sista ansökningsdag 2020-07-14

Tillbaka till lediga jobb