Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

- med inriktning mot forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Vi har även ett stort utbildningsuppdrag vid institutionen där cirka en tredjedel av KI:s studenter genomför sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Nu söker vi dig som vill bidra till vår verksamhet!

Din roll

En huvuduppgift för innehavaren av anställningen blir att bidra till pågående forskningsaktiviteter inom psykologisektorn och ARC, såväl konceptuellt som metodologiskt. Vidare finns möjligheter att genomföra egna forskningsprojekt utifrån innehavarens intressen. Undervisningsuppdrag på till exempel grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå liksom handledning av mastersstudenter och doktorander ingår.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.).

Vi söker en forskare med dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla forskning av hög internationell kvalitet. Området omfattar forskning kring relationen mellan åldersförändringar i hjärnan och intellektuella funktioner i det friska och patologiska minnet. Omfattande publikationer av hög kvalitet inom dessa ämnesområden, dokumenterad erfarenhet av att koordinera och leda forskningsprojekt, erhållande av forskningsanslag som huvudsökande (pågående eller tidigare), erfarenhet av akademiskt ledarskap, liksom internationella samarbeten är ett krav.

Bedömningsgrunder 

Anställningarna har en inriktning mot forskning och vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2) och lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2).

En solid bakgrund när det gäller att planera, genomföra, och publicera longitudinella studier inom normalt åldrande och demens (preklinisk och klinisk) väger tungt vid rekryteringen. Detta gäller även erfarenhet av forskning kring sambandet mellan olika hjärnvariabler (strukturella och funktionella) och kognitiva funktioner. Därtill är erfarenhet av undervisning, kursorganisation, och psykologlegitimation meriterande.

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor eller ha motsvarande kompetens enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska lektorn inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilka av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Aging Research Center (ARC) är en sektion inom NVS och finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en multidisciplinär forskningsmiljö med tre enheter (medicin, psykologi och socialgerontologi). Centret har omkring 75 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register. Nu utlyser ARC två heltidslektorat inom psykologisektorn.

https://ki.se/nvs/sektionen-for-aging-research-center-arc

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska bestå av följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).    

Varmt välkommen med din ansökan senast den 11 december 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Vill du göra skillnad - och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1695/2020
Kontakt
  • Maria Ankarcrona, prefekt, maria.ankarcrona@ki.se
  • Maria Staiger, HR-ansvarig , maria.staiger@ki.se 073-370 99 26
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
Publicerat 2020-11-20
Sista ansökningsdag 2020-12-11

Wróć do ofert pracy