Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Brain Molecular Imaging Center (BMIC) är en core facilitet för molekylär avbildning av hjärnan med positronemissionstomografi (PET). Syftet med core faciliteten är att ge expertis och kompetens för PET-studier av hjärnan hos människor och non-human primater (NHP). BMIC stöder forskningsstudier inom psykiatriska störningar, neurodegenerativa sjukdomar och neuropsykofarmakologi. BMIC ger också bredare expertis för PET-studier som stöder läkemedelsutvecklingsprogram även inom andra forsknings- och terapeutiska områden. Tillgången till NHP vid Astrid Fagreus Laboratorium (AFL) ger en fullständig translationell forskningsplattform för snabb implementering och validering av nya PET-markörer i människa. BMIC samarbetar med två andra core faciliter, Radiofarmaci och Small Animal Molecular Imaging Center för att därmed innefatta hela translationella avbildningsplattformen. BMICs verksamheten är på PET-centrums nuvarande plats i Neurologihuset vid Karolinska Universitetssjukhuset. NHP PET-forskningsverksamheten kommer att flyttas till AFL, där ett ny avbildningscentrum kommer att etableras under 2020.

Arbetsuppgifter
Forskaren kommer att vara ansluten till Varrones forskargrupp vid Centrum för psykiatriforskning (CPF). Forskaren kommer att ansvara för samordningen av NHP PET-forskning, samverka med forskningsgrupperna anslutna till CPF och stödja kontraktsbaserad forskning i samarbete med läkemedelsföretag. Forskaren kommer att samordna verksamheten i samverkan med personal som är inblandad i NHP-forskning, vara huvudprövaren vid PET-enheten för NHP-studier och ansvara för analysen av PET-data och vetenskapliga presentation av resultaten. Ungefär 50% av arbetet kommer att genomföras i samarbete med läkemedelsföretag, men forskaren förväntas bidra till forskningsgruppens vetenskapliga produktion och inom 5 år söka forskningsbidrag för att stödja egen forskning och lön.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent.

Därutöver förväntas forskaren ha kunskap och kompetens inom preklinisk PET, kinetisk modellering, radioligandutveckling, god kommunikationsförmåga och pedagogisk skicklighet för att handleda och undervisa doktorander eller juniora forskare. Goda kunskaper i engelska på skrift och tal krävs. För att vara ansvarig för NHP-forskning måste personen ha FELASA ackreditering Funktion B eller genomgå utbildning för att få sådan ackreditering.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2019
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1347/2019
Kontakt
  • Anders Ihrfors, Personalhandläggare, 08-524 832 87
  • Andrea Varrone, Forskargruppsledare, 070-744 27 28
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-02-27
Sista ansökningsdag 2019-05-19

Wróć do ofert pracy