Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Ämnesbeskrivning

Gruppen för prediktiv medicin fokuserar på tillämpning av maskininlärning och AI för utveckling och validering av prediktiva modeller för medicinska applikationer, med särskilt intresse för precisionmedicin inom cancer och beräkningspatologi. Vår forskning baseras på stora och högdimensionella dataset över flera modaliteter, inklusive molekylära, kliniska och histopatologiska bilddata.

Din roll

Denna forskningsspecialist kommer att ansvara för att driva precisionmedicinstudier inom områdena beräkningspatologi och epidemiologi. Du kommer att bidra till att etablera nya studier och dataset, utveckla metoder samt utveckla och validera specifika AI- och ML-modeller. Du kommer också att vara ansvarig för handledning av studenter, ansökan om bidrag och projektledning.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

 • Erfarenhet av ansökan om forskningsanslag och demonstrerad och förmåga att självständigt säkra anslag.
 • Erfarenhet av studiedesign och storskalig datahantering av studier med flera data-modaliteter inklusive histopatologisk bilddata och kliniska data.
 • Tidigare erfarenhet av flera forskningsprojekt och publikationer inom områdena beräkningspatologi samt epidemiologi.
 • Tidigare erfarenhet av att leda och organisera datapreprocessering, modellutveckling och implementering inom området för beräkningspatologi.
 • Omfattande erfarenhet av Python-utveckling.
 • Omfattande erfarenhet av vanliga djupinlärningsramverk, såsom PyTorch och TensorFlow.
 • Utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter på engelska krävs.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

 • Erfarenhet av handledning av studenter
 • Erfarenhet av undervisning på universitetsnivå.
 • Erfarenhet av presentationer vid nationella och internationella möten och konferenser.

Som person är du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att samarbeta med kollegor samt arbeta självständigt.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1868/2024
Kontakt
 • Mattias Rantalainen, Chef, mattias.rantalainen@ki.se
 • Carina Olofsson Moreno, HR, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb