Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp får du en unik möjlighet att arbeta nära toppforskare inom neurovetenskap, för att tillsammans försöka förstå hur immunsystemet påverkar sjukdomen ALS. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på en internationell toppnivå.

Detta projekt syftar till att upptäcka samspelet mellan biomarkörer och deras kombinerade prediktiva förmåga. ALS prognos och överlevnad är i stort sett outforskad, för att ta itu med denna kunskapslucka syftar projektet till att undersöka korrelationer och prediktiv förmåga när man kombinerar ApoB, neurofilament och T-celler hos individer med ALS.

Din roll

Du kommer självständigt arbeta med att använda redan tillgänglig information från deltagarna i ALSrisc fallkontrollstudie med redan befintlig information om biomarkörer.

Du kommer utföra statistisk analys, inklusive korrelationsanalys, regressionsmodeller, överlevnadsanalys och klusteranalys för att utforska de komplicerade sambanden mellan biomarkörer och kliniska data. Målet är att skapa en prediktiv modell som kombinerar dessa faktorer för att förbättra den prognostiska noggrannheten för ALS.

Tjänsten kommer utgå från Flemingsberg men ca 30% kommer vara i Solna. 

Vem är du?

Du måste ha goda kunskaper i neuroimmunologi och neurologi, med särskilt djupgående kunskaper om ALS-sjukdomen. Du behöver ha mycket goda kunskaper i statistik och epidemiologi. 

Du har en doktorsexamen och är van vid självständigt arbete. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg och Solna

Läs mer om forskargruppen du kommer vara en del av här
Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 september 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3516/2023
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, HR-administratör, 0852483047
  • Caroline Ingre, Forskargruppsledare, 0725808725
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707124127
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb