Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en entusiastisk och mycket motiverad forskare med stor erfarenhet av djurbeteendeanalyser, neuronal morfologi och biokemiska analyser av hjärnan med fokus på ex vivo och in vitro elektrofysiologiska tekniker och som är intresserad av att jobba i en inspirerande och interaktiv forskningsmiljö i BioClinicum, KI Campus Solna.

Din roll

Tjänsten kommer att innefatta ansvar i projekt där vi kommer undersöka synaptiska funktioner i in vitro och in vivo modeller som inkluderar Alzheimers sjukdom och strålningsinducerad neurodegeneration.

Kandidaten kommer att bygga upp en egen forskningslinje och vara involverad i alla delar av projekten, från planering och genomförande av experimentarbete till projekt- och datahantering och spridning av resultat inkluderande vetenskapliga publikationer. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra medlemmar på avdelningen och handleda doktorander och mastersstudenter i deras projekt. Tjänsten innebär även undervisningsuppdrag på avancerad- och forskarutbildningsnivå.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Kvalifikationer

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses:

  • föräldraledighet
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret
  • längre sjukdom
  • allmäntjänstgöring (AT; max 24 månader)
  • specialisttjänstgöring för kliniskt verksamma yrkeskategorier (max 24 månader)

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Kandidaten måste även ha genomfört postdoktorala studier och förväntas ha en bakgrund inom neurobiologi och neurodegeneration med goda kunskaper om hjärnan, speciellt elektrofysiologiska metoder för att undersöka involverandet av hjärnans nätverk i kognitiva processer.

Kandidaten behöver även uppvisa goda kunskaper i inducering av långtidspotentiering ex vivo, gamma oscillation (farmakologiskt inducerad) i hjärnsnitt från gnagare. Vidare krävs erfarenhet av hel-cells patch-clamp analyser i specifika populationer av excitatoriska neuron och inhibitoriska interneuronala subtyper samt kunskaper i Matlab, Python, och/eller R för kopplingsanalyser.

Kandidaten bör visa potential att få forskningsfinansiering, ha en väldokumenterad vetenskaplig produktion och intresse för undervisning och handledning av kandidat och masterstudenter samt doktorander. Kandidaten ska kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ, ha god samarbetsförmåga, visa goda ledaregenskaper, vara socialt kompetent och behärska engelska flytande i tal och skrift.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15:e mars.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-926/2023
Kontakt
  • Elin Danielsson, HR-partner , 0700026095
  • Helena Karlström, Avdelningschef/ Head of Division, 08-52483548
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-15

Tillbaka till lediga jobb