Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi är för närvarande en forskningsgrupp bestående av sex personer på Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, avdelningen för neurogeriatrik. Vi har ett mångårigt intresse för behandling av ryggmärgsskador, med speciell inriktning på terapi med mänskliga stamceller. Därigenom bedriver vi även forskning med en inriktning på utvecklingsbiologi såväl som på tillämpad stamcellsbiologi. Vi ingår i konsortiet Human Developmental Cell Atlas (https://hdca-sweden.scilifelab.se) – vilket är en del av det internationella nätverket Human Cell Atlas (humancellatlas.org) – och vi samarbetar nära med forskningsgrupper på andra institutioner inom Karolinska Institutet, samt med forskningsgrupper på SciLifeLab / KTH and Stockholms Universitet.

Om tjänsten

Vi har en tjänst som post-doc ledig i vår forskningsgrupp för att studera regeneration och läkning efter ryggmärgsskada. Vårt långsiktiga mål är att förbättra kvarvarande funktioner genom transplantation av neurala stam- och progenitorceller, och/eller genom att underlätta reparation av endogena stamceller. För att uppnå detta måste vi få en bättre förståelse för utvecklingen av humana stam-/progenitorceller, differentiering in vitro och in vivo, och den genetiska styrningen av dessa processer, samt vilken roll den lokala miljön har. Vi tillämpar en strategi som bygger på ”multi-omics”, och kombinerar den med immunofluorescens, FACS och transplantationsförsök.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom genetik, systembiologi, neurovetenskap eller närliggande ämne. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du ska ha god förmåga till kommunikation på engelska och samarbete med andra kollegor så att du kan arbeta nära andra post-docs och forskare med expertis på de tekniker som vi använder oss av. 

Du ska vara bekant med sekvensdata, i synnerhet från singelcell RNA-sekvensering, ATAC-seq och data från ”spatial transcriptomics”, inklusive integrering av data. För dataanalysen bör du också kunna utföra enklare programmering för att lösa specifika frågor. Det är en fördel om du har erfarenhet cellodlingstekniker, flödescytometri/FACS och forskning på skador i CNS. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige.

Vi förstår och stöder behovet hos dig som post-doc av att förbättra dina kunskaper och bredda din kompetens, för att underlätta din framtida karriär inom akademin eller företagsvärlden. Vi är också medvetna om hur viktigt det är för post-docs att få publikationer i vetenskapliga tidskrifter av hög kvalitet.

Post-docs på KI kan använda sig av stöd från KIs karriärservice, och KI Postdoc Association (KIPA) är en organisation tillgänglig för alla post-docs. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedriver världsledande forskning inom åldrande, demens, neurodegeneration, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundläggande molekylär och genetisk nivå till patientnära forskning och samhällsstudier. Institutionen har cirka 520 anställda, och en omsättning på 483 milj kronor (2021). Institutionen består av sju avdelningar belägna på Campus Flemingsberg och Campus Solna. 

Vår forskningsgrupp hör till avdelningen för neurogeriatrik som omfattar ca 65 personer, huvudsakligen i den nya byggnaden BioClinicum, Solna. Avdelningens forskningsfokus är neurodegenerativa sjukdomar och tillstånd, och de ingående forskningsgrupperna inom avdelningen  är inriktade på Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom, stroke och traumatiska skador i CNS.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete.

En komplett publikationslista.

En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida). 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23:e oktober 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Kontakt
  • Erik Sundström, forskarsgruppsledare , 0708831979
  • Elin Danielsson, HR-partner , 08-52483926
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-09-28
Sista ansökningsdag 2022-10-23

Tillbaka till lediga jobb