Brinner du för att bidra till banbrytande vetenskap inom det spännande området 3D-Genombiology och Strukturell Genomisk Variation?

Är du en erfaren forskare med utmärkta meriter inom området 3D-genombiologi och genombräcklighet? Har du erfarenhet av att arbeta tillsammans med bioinformatiker och studenter/kollegor på olika nivåer av deras vetenskapliga karriär? Är du pålitlig, självorganiserad och villig att ta på dig viktiga ansvarsområden för att hålla igång våra grupper? Tycker du om att skriva vetenskapliga publikationer och vara delaktig i att färdigställa forskningsmanuskript?

Bienko-Crosetto Lab (https://bienkocrosettolabs.org/) söker en motiverad, begåvad och oberoende Forskningsspecialist för att utöka vår gemensamma forskargrupp vid institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet och SciLifeLab. Du kommer att ingå i en dynamisk och internationell forskningsmiljö (https://scilifelab.se/) där du får möjlighet att samarbeta och nätverka med forskare från många olika områden och bakgrunder. Eftersom labbet snart kommer att expandera vid Human Technopole i Milano, kommer du dessutom att få möjlighet att delta i gemensamma forskningsprojekt och utbytesbesök med labbet i Milano.

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att övervaka NGS-baserade forskningsprojekt som försöker förstå hur kromatinet är rumsligt organiserat i cellkärnan och hur genombräcklighet ligger till grund för strukturell genomisk variation.

Vårt yttersta uppdrag är att förstå hur den komplexa högre ordningen av kromatinstruktur i däggdjursceller etableras under cellcykeln, hur den dynamiskt omformas under celldifferentiering och hur den förändras under tumörbildning.

Dessutom kommer du att hjälpa de två gruppledarna med att söka anslag och skriva vetenskapliga publikationer, leda våra veckovisa briefings, bli allt mer ansvarig för dagliga administrativa uppgifter och övervakning av teamet när vårt andra labb i Milano öppnas.

Vem är du?

För att vara berättigad till anställning som forskningsspecialist måste den sökande, förutom att ha en doktorsexamen, Ph.D. även ha visat forskningskompetens efter att ha disputerat.

Den framgångsrika kandidaten måste ha:

  • En Ph.D. inom biomedicinsk genomik, och företrädesvis 3D-genomik.
  • Postdoktoral forskningserfarenhet från annan forskargrupp än där doktorandens utbildning genomfördes.
  • Dokumenterad forskningserfarenhet inom området 3D-genomorganisation och genombräcklighet.
  • Visad förmåga att skriva vetenskapliga artiklar och publicera dem i internationella vetenskapliga tidskrifter på hög nivå.
  • Dokumenterad erfarenhet av att skriva anslagsansökningar.
  • Erfarenhet av bihandledning av studenter på forskarnivå.
  • Gedigen praktisk kompetens inom NGS-baserade metoder inklusive Hi-C, (s)BLISS, RNAseq, ChIPseq och standardmetoder för molekylärbiologi.
  • Goda kunskaper om området 3D-genomik och om de metoder som utvecklats i vårt laboratorium under de senaste åren, inklusive GPSeq, (sc)CUTseq och (s)BLISS.
  • Utmärkt förmåga att kommunicera på engelska (skriftligt och muntligt), helst även grundläggande förståelse för skriftlig svenska för att kunna leta efter anslagsmöjligheter.
  • Utmärkt kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete med kollegor inom olika områden och på olika nivåer av sina vetenskapliga karriärer.
  • Ett utmärkt öga för detaljer, hög grad av självständighet och en pålitlig personlighet.

Efter en samlad bedömning av de sökandes kompetens och meriter i förhållande till ämnesområdena kommer Karolinska Institutet att avgöra vem av dem som har bäst potential att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna, SciLifeLab

Ansökan

En anställningsansökan måste innehålla följande dokument på engelska:

  1. En fullständig meritförteckning, inklusive datum för avhandlingens försvar, avhandlingens titel, akademisk titel, tidigare akademiska befattningar, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser och kommittéarbete.
  2. En komplett lista över publikationer/manuskript.
  3. Ett personligtbrev innehållande en sammanfattning av aktuellt arbete (max en sida).

Välkommen med din ansökan senast 3 maj 2022.

Ansökan ska lämnas via Varbis rekryteringssystem.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1725/2022
Kontakt
  • Magda Bienko, magda.bienko@scilifelab.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2022-04-20
Sista ansökningsdag 2022-05-03

Tillbaka till lediga jobb