Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Du kommer att arbeta inom Enheten för integrativ epidemiologi vid Institutet för miljömedicin. Vår forskning syftar till att förstå riskfaktorer och prognostiska indikatorer för olika kroniska sjukdomar inklusive cancer, psykiatrisk ohälsa, och neurodegenerativ sjukdom. Vi använder olika forskningsverktyg för att undersöka dessa frågor, såsom befolkningsbaserade hälsoregister, biobanker av olika slag samt storskaliga kohorter och fall-kontroll studier. På detta vis integrerar vi epidemiologi med annan preklinisk och klinisk forskning. Nu söker vi 1-2 postdoktorer till enheten.

Din roll

Arbetsuppgifterna fokuserar på psykiatrisk epidemiologi eller neuro-epidemiologi, med betoning på att undersöka risk och prognos för psykisk ohälsa och neurodegenerativ sjukdom. Arbetet inbegriper programmering av storskaliga registerbaserade studier, såväl som kohorter och biobanksdata. Inom projektet har vi ett nära samarbetarbete med forskare från andra länder (Island, Frankrike, Australien och andra nordiska länder).

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Du bör ha mycket goda erfarenheter kring forskning inom epidemiologi, gärna med erfarenhet inom kroniska sjukdomar (t.ex. psykisk ohälsa eller neurodegenerativ sjukdom) inklusive kunskap inom administrativa sjukvårdsdatabaser, frågeformulärsdata och dataanalytisk kompetens. Tjänsten kräver avancerad kunskap inom programmering i SAS samt Stata och/eller R. Du bör ha erfarenhet av arbete med svenska hälsoregister, eller likvärdiga hälsoregister, och känna dig bekväm med att använda dessa för att besvara forskningsfrågor. Du bör även ha erfarenhet av att självständigt driva ett projekt framåt, med hjälp av senior handledning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

https://ki.se/en/imm/unit-of-integrative-epidemiology

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-674/2022
Kontakt
  • Fang Fang, professor , fang.fang@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79, anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19, niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga Saco-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2022-02-14
Sista ansökningsdag 2022-02-28

Tillbaka till lediga jobb