Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Stress är en av de viktigaste riskfaktorerna vid patogenesen av psykiatriska sjukdomar. Syftet med denna forskning är att bestämma hur specifika stressfaktorer påverkar funktionen och den molekylära sammansättningen av glutamatergiska synapser i olika hjärnregioner, med målet att ge insikt i patofysiologiska effekter av stress på neuronal funktion i viktiga aspekter relaterade till patogenesen av psykiatriska störningar. Syftet med dessa studier överskrider grundforskning och det yttersta målet är translationellt i syfte att öppna och testa nya vägar för terapeutiska strategier för stressrelaterade psykiska störningar.

Din roll

Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta med djurprover. Hen kommer att utföra olika kvantitativa och funktionella analyser för att bedöma synaptisk struktur och funktion i olika hjärnregioner som är av central betydelse i stressens neurobiologi. Hen förväntas använda biokemiska och bildtekniker för karakterisering av relevanta vägar i synaptiska terminaler.

Vem är du?

Den sökande måste ha minst en magisterexamen eller motsvarande i biologiska vetenskaper. Bakgrund inom neurovetenskap är en förutsättning, helst internationell erfarenhet. Erfarenhet inom immunhistokemi, western blot, PCR, konfokalmikroskopi är en fördel. Sökanden förväntas ha ett stort intresse för patofysiologin av stressrelaterade störningar.

Den sökande ska vara välorganiserad och oberoende i sitt arbete, men också vara en stark lagspelare och motiverad att arbeta i en levande internationell och tvärvetenskaplig forskargrupp.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Klinisk neurovetenskap 
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 februari 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-540/2021
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-524 832 82, vendela.breeze@ki.se
  • Per Svenningsson, Professor/specialistläkare, per.svenningsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2021-02-02
Sista ansökningsdag 2021-02-16

Tillbaka till lediga jobb