Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet? 

Institutet för Miljömedicin (IMM) bedriver forskning och utbildning inom miljömedicin, det vill säga hur miljö och levnadsvanor påverkar människans hälsa. Enheten för Kardiovaskulär och Nutritionsepidemiologi har en öppen och vänlig atmosfär där vetenskapliga diskussioner stimuleras. Vi arbetar interdisciplinärt, utnyttjande både enkätbaserad forskning och forskning på biomarkörer för att öka kunskapen om mekanismer bakom utvecklandet av kroniska sjukdomar. Vårt övergripande mål är att stärka den vetenskapliga kunskapsgrunden för olika primärpreventiva insatser. Parallellt med forskningen arbetar vi med utbildning, framför allt inom forskarutbildningen i epidemiologi och läkarprogrammet vid KI.

Din roll

Personen vi söker ska utveckla och bedriva undervisning på olika nivåer, främst inom epidemiologi och miljömedicin. Personen ska även bedriva epidemiologisk forskning inom hjärt-kärlsjukdomar och cancersjukdomar med ett särskilt fokus på påverkan från kostfaktorer och kardiometabola riskindikatorer. Arbetsuppgifterna inkluderar även att ha en roll som dataanalytiker i internationella samarbetsinsatser samt att bidra till institutionens tillämpade verksamhet inom riskbedömning. 

Ämnesbeskrivning

Ämnesområdet för tjänsten är epidemiologi. 

Behörighetskrav

Behörig att anställas som assisterande lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.  

För att du ska betraktas som behörig för anställning som assisterande lektor ska denne uppvisa god vetenskaplig skicklighet samt utmärkt pedagogisk skicklighet. (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet). 

Därutöver gäller även att du ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningstillfället ska du inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen. 

Då svenska är vårt myndighetsspråk är det väsentligt att den som söker kan behärska svenska språket både i tal och skrift. 

Bedömningsgrunder

Vid anställning som assisterande lektor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen i förhållande till fastställd anställningsprofil.  

 Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat  

  • Erfarenhet av undervisning i grundläggande och avancerad epidemiologi
  • Erfarenhet av såväl kardiovaskulär epidemiologisk forskning som cancer-epidemiologisk forskning.
  • Kunnande kring statistiska analysmetoder och statistikprogram.


 Det är meriterande att den sökande har uppvisat 

  •   Erfarenhet av tillämpat arbete inom riskbedömning. 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

 

Placering: Solna 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet   
Meritportfölj för lärare och forskare

 

 

Ansökan

En ansökan ska innehålla följande dokument helst på engelska (eller svenska): CV och meriter presenterad i enlighet med Karolinska Institutets kvalifikationsportfölj

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1470/2025
Kontakt
  • Karin Leander, lektor, karin.leander@ki.se
  • Agneta Åkesson, professor, agneta.akesson@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström SEKO, +46852487579,anne.bostrom@ki.se
  • Bodil Moberg, OFR, +46852483601,bodil.moberg@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2025-05-14
Sista ansökningsdag 2025-05-28
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb