Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Avdelning

Marie Arsenian Henrikssons-gruppen bedriver forskning om MYC-familjen av onkoproteiner och dess nätverk för att förstå deras roll i tumörutveckling, differentiering, metabolism och apoptos i olika typer av cancer. Vi är en mångkulturell och dynamisk grupp med många nationella och internationella samarbetspartners.

Din roll

Vi söker en högt motiverad, skicklig och kreativ student som vill ansluta sig till vårt team för ett spännande projekt som undersöker hur riktad påverkan på MYC-onkoproteinet påverkar tumörcellens biologi, med fokus på neuroblastom.

Arbetet innebär underhåll och odling av olika cellinjer, utförande av fluorescensmikroskopi för att studera cellulära processer samt utvärdering av effekterna av småmolekylära behandlingar på celldifferentiering, proliferation, metabolism och apoptos. Den ideala kandidaten bör ha erfarenhet av cellodling och fluorescensmikroskopi, eftersom dessa tekniker är centrala för projektet.

Genom nära samarbete med vårt dynamiska forskningsteam kommer studenten att designa och genomföra experiment, analysera data och bidra till tolkningen av resultaten. Denna position ger en möjlighet att utveckla avancerade laboratoriefärdigheter, fördjupa din kunskap inom cancerbiologi och bidra till banbrytande forskning med potential att forma behandlingar för neuroblastom.

Ingångskrav

Dessa stipendier syftar till att ge studenter på grundnivå eller avancerad nivå tidig praktisk erfarenhet av forskningsarbete för att stärka kopplingen mellan utbildning och forskning samt uppmuntra till framtida studier på forskarnivå.

Stipendierna kan antingen ges för studier inom en befintlig kurs, eller för en kortare period av praktisk forskningserfarenhet (som dokumenteras genom en individuell studieplan/forskningsplan) för antagna studenter på grundnivå eller avancerad nivå.

Stipendierna får endast ges till:

  • Personer som är antagna (och registrerade i Ladok) till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå vid KI

    eller

  • Personer som är antagna (och registrerade) till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå vid ett universitet som KI har samarbete med

Stipendierna får inrättas för maximalt 12 månader, fördelat på maximalt fyra kurser/perioder.

Placering: Solna

Typ av stipendium

Beloppet är skattefritt och kan betalas ut under högst tolv månader.

Ansökningsprocess

Ansökan måste innehålla följande dokument på engelska eller svenska:

  • En fullständig meritförteckning (CV)
  • Personligt brev
  • Registreringsbevis

Ansökan görs via rekryteringssystemet Varbi

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Uppdrag (ej anställning)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Grundutbildningstipendium
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-399/2025
Kontakt
  • Marie Arsenian-Henriksson, marie.arsenian.henriksson@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2025-01-29
Sista ansökningsdag 2025-02-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb