Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet? 

Välkommen till en internationellt ledande forskningsmiljö inom avbildningsteknik vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Solna, Karolinska Institutet (KI). Här har du möjlighet att utveckla din forskning inom neurodegenerativa sjukdomar och utvärdering av nya metoder inom molekylär avbildningsteknik. Du får möjlighet att arbeta nära toppforskare inom det nystartade Center for Imaging Research, i en stimulerande vetenskaplig miljö som för samman forskare från Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset och bioteknologiska företag kring radiokemiutveckling, prekliniska och kliniska studier samt multi-modal avbildningsteknik. 

Din roll 

Som biträdande lektor kommer du ansvara för att leda pågående forskningsprojekt som rör tillämpning av multimodala avbildningstekniker inom kliniska och prekliniska studier. Du kommer att arbeta med preklinisk och klinisk utveckling och utvärdering av nya radioligander samt kvantifieringsmetoder, men också med driva kliniska studier och läkemedelsprövningar där avbildningsteknik spelar en avgörande roll för att utvärdera effekt på biologin. Du kommer även ha ansvar för att finansiera doktorander och din egen forskning.

I arbetet ingår att:

  • Organisera, finansiera och driva prekliniska och kliniska studier, kliniska prövningar och metodutvecklingsprojekt med avbildningsteknik.
  • Ansvara för analys och hantering av data inom akademiska och företagssponsrade studier.
  • Ansvara för upprättande av studiedesign, ansökan av regulatoriska tillstånd från etikprövningsmyndigheten och läkemedelsverket, för genomförandet av kliniska studier och forskarprojekt.
  • Ansvara för handledning av studenter.
  • Leda forskning och andra forskare inom metodutveckling, metodutvärdering och analys av avbildningsdata.
  • Samordna kring patientrekrytering och studielogistik med koordinatorer och/eller klinisk personal från minnesmottagningar inom kliniska avbildningsstudier.
  • Ansvara för skrivandet och sökandet av anslag för att täcka forskarkostnader, administrativa avgifter, indirekta kostnader och lönekostnader.
  • Samverka i nationella och internationella forskarnätverk.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 4 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.  

Behörighetskrav 

För att vara aktuell för tjänsten som biträdande lektor behöver du uppfylla följande krav:

  • Disputerad legitimerad psykolog eller läkare.
  • Erfarenhet av att organisera och finansiera kliniska prövningar av läkemedelskandidater för neurodegenerativa sjukdomar. 
  • God erfarenhet av bildanalys och metodutveckling eller metodutvärdering av molekylära avbildningstekniker. 
  • God erfarenhet av farmakokinetisk modellering av positronemissionstomografi-data från flera olika radioligander.
  • Erfarenhet av huvud och bi-handledarskap för doktorander. 
  • Som huvudsökande sökt och erhållit forskningsmedel i konkurrens inom det område som utlysningen avser.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst fem år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. 

Med särskilda skäl avses: 

  • föräldraledighet 
  • förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer 
  • plikttjänstgöring inom totalförsvaret 
  • längre sjukdom 

Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg. 

För att du ska betraktas som behörig för anställning som biträdande lektor ska du uppvisa god vetenskaplig skicklighet samt god pedagogisk skicklighet. (Se Anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet, dnr 1–721/2024). 

Bedömningsgrunder 

Vid bedömningen av de sökande kommer särskilt stor vikt läggas vid tidigare meriter inom aktuellt område, vetenskaplig skicklighet, samt personlig lämplighet och förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Det är särskilt meriterande att den sökande har:

  • Genomfört klinisk forskning med hjälp av multi-modal avbildningsteknik.
  • Genomfört forskning kring metodutveckling av molekylär avbildningsteknik och dess tillämpning inom kliniska studier.
  • Har pågående internationella och nationella forskningssamarbeten.
  • Publicerat flera vetenskapliga artiklar som första eller sista författare utöver sina avhandlingsarbeten.
  • Genomfört en längre post-doc vistelse på universitet eller universitetssjukhus utomlands.  

Efter en samlad bedömning av de sökandes kompetens och meriter i förhållande till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vem av dem som har bäst förutsättningar att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI. 

Vad erbjuder vi? 

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering:  Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan 

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Den ska bestå av följande handlingar; CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9e januari 2025.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Särskild prövning för befordran till lektor 

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-5126/2024
Kontakt
  • Andrea Varrone, Forskargruppsledare, 08-51775043,andrea.varrone@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-12-19
Sista ansökningsdag 2025-01-09
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb