Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vill du bidra till en förbättrad miljöhälsa för kvinnor och deras spädbarn samt arbeta med hälsoberedskap vid klimatförändringar? Då ska du söka till vår forskargrupp inom miljöepidemiologi som genomför studier relaterade till graviditet och förlossning. Studierna görs med hjälp av nationella befolkningsbaserade hälso- och kvalitetsregister kopplat till klimatdata och även studier om sjukvårdens beredskap i relation till klimatfaror. Vi är en växande och spännande forskargrupp med ett välkomnande arbetsklimat på enheten för miljömedicinsk epidemiologi inom institutet för miljömedicin (IMM). 

Din roll

Som forskarassistent kommer du att vara involverad i att forska om mödrars och spädbarns hälsoeffekter av höga temperaturer och luftföroreningar. Din roll kommer att inkludera datahantering och epidemiologiska forskningsresultat för ett EU-finansierat projekt: HIGH Horizons (Heat Indicators in Global Health; https://www.high-horizons.eu/) som är ett multi-center samarbetsprojekt som innehåller flera arbetsflöden för att bedöma värmens inverkan på mödrars och spädbarns hälsa och hälsoarbetares prestationer samt ett åtgärdspaket för interventioner. Ditt ansvarsområde inkluderar att assistera forskning som bedömer effekten av värme på mödrar, perinatala och neonatala utfall med hjälp av det nationella svenska graviditetsregistret och andra datakällor i Europa och Afrika. Arbetet kommer att omfatta sammankoppling av klimat- och hälsoresultatdata, dataanalyser och manuskriptberedning i samarbete med andra forskare. Vidare kommer du bistå i studier och aktiviteter relaterade till vårdens beredskap mot extrema väderhändelser. Detta inkluderar pågående arbete med översvämningseffekter på ambulansutryckningar i Sverige samt arbete med en pågående seminarieserien Climate Health Talks som vår grupp anordnar. 

Vem är du?

För att vara behörig för denna tjänst behöver du ha en magisterexamen inom medicin, folkhälsa, epidemiologi, biostatistik eller närliggande område. Du behöver en formell utbildning i epidemiologi eller biostatistik samt erfarenhet av epidemiologisk forskning. Den framgångsrika sökande har en hög nivå av kunskaper i statistiska metoder tillämpliga för epidemiologi och vara en självständig användare av statistisk programvara (helst SAS, STATA eller R). Du är organiserad, ansvarstagande, trivs med att arbeta i team och är flytande i engelska i tal och skrift. Meriter inkluderar svenska kunskaper, biomedicinsk kunskap inklusive mödrar- och spädbarns hälsa, spatialmodellering och GIS-kunskap, kunskap inom vanliga studiedesign inom miljöepidemiologi (tidsserieanalys och case-crossover designs) samt erfarenhet av stora datamängder, dokumenterad erfarenhet av effekterna av extrema väderhändelser och effekter på hälsan.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Petter Ljungmans forskargrupp- Hälsoeffekter av yttre miljön | Karolinska Institutet (ki.se)

Unit of environmental epidemiology | Karolinska Institutet (ki.se)

Institute of Environmental Medicine | Karolinska Institutet (ki.se)

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 september 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Anställningstid: 3 månader på heltid alternativt 6 månader 50%.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3493/2024
Kontakt
  • Petter Ljungman, petter.ljungman@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström SEKO, 08-52487579/anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419/niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2024-09-12
Sista ansökningsdag 2024-09-27

Tillbaka till lediga jobb