Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för cell -och molekylärbiologi (CMB) är en institution med fokus på grundforskning. CMB bedriver forskning och utbildning inom cellbiologi, molekylärbiologi, utvecklingsbiologi, stamcellsbiologi, cancer och infektionsbiologi. CMB ligger i Biomedicum, ett nytt interdisciplinärt forskningscenter utformat för att samla den experimentella forskningen som bedrivs på Karolinska Institutet Campus Solna under ett tak för att främja och uppmuntra samarbete. Biomedicum inhyser ca 1200 forskare och möjliggör att dyrare utrustning kan delas mellan grupperna och användas så effektivt som möjligt.

Forskargruppen

Den nystartade forskargruppen Llorens erbjuder en levande, stimulerande och internationell miljö. Vårt labb är intresserad av att stimulera regenerering i däggdjurens centrala nervsystem (CNS). Vi strävar efter att avslöja principerna för hur cellernas öde regleras under utveckling och hur man kan återanvända dem för regenerering. Vi använder ett multidisciplinärt tillvägagångssätt som involverar stamcellsbiologi, systembiologi, beräkningsbiologi, molekylär ingenjörskonst och musmodeller av sjukdomar.

Med hjälp av encellsmultiomik upptäckte vi nyligen en latent regenerativ potential i vuxna ryggmärgsstamceller och designade en riktad intervention för att framkalla en sådan potential. Denna intervention stimulerade endogen remyelinisering och förbättrade axonledning efter skada (Llorens-Bobadilla et al. Science 2020). Dessa studier tyder på att en aktivering av de rätta kan räcka den vilande regenerativa potentialen hos de latenta stamcellerna.

Det aktuella projektet syftar till att använda nya CRISPR-baserade verktyg som vi har utvecklat för att systematiskt screena och identifiera pro-regenerativa gener in vivo.

Länk till gruppens hemsida: https://ki.se/en/cmb/enric-llorens-group

Din roll

Vi söker en mycket motiverad och entusiastisk postdoktor för att tillämpa singelcellsgenomik och CRISPR-baserad screening för att identifiera pro-regenerativa strategier i det skadade CNS.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker mycket motiverade, självständiga och drivna kandidater, med en stark meritlista och relevant erfarenhet. En dokumenterad förmåga att självständigt genomföra experimentella forskningsprojekt krävs samt god kommunikationsförmåga i tal och skrift på engelska. Erfarenhet av molekylär ingenjörskonst, ryggmärgsskademodeller, viral genleverans och/eller bioinformatik kommer att ses som meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  • Ett motivationsbrev
  • Namn på tre referenser

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4082/2023
Kontakt
  • Enric Llorens, enric.llorens@ki.se
Facklig företrädare
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elizabeth.valenzuela@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR , shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO , bjorn.andersson@ki.se
Publicerat 2023-10-26
Sista ansökningsdag 2023-12-08

Tillbaka till lediga jobb