Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en driven och energisk forskningsspecialist som kan hjälpa till i vår forskning inom huvud-halscancer, astma och luftvägsallergi på Enheten för Öron-, Näs- och Halssjukdomar.

Ämnesbeskrivning

Som forskningsspecialist kommer du tillhöra en forskargrupp vars forskning fokuserar på studier gällande immunologi (främst T-cell, B-cell, dendriter, neutrofiler) och inflammation inom huvud-halscancer och astma samt immunterapi för luftvägsallergier. Forskningen är nära kopplad till ÖNH-kliniken och drivs av Prof. Lars Olaf Cardell.

Din roll

Som forskningsspecialist kommer du att ansvara för gruppens dagliga verksamhet, vara med och utveckla och driva nya och pågående projekt och metoder inom gruppens alla forskningsområden. Du kommer att arbeta i teamet och utföra experimentellt arbete, samt delta i laboratorieforskningsmiljön. Arbetet inkluderar också utveckling av metodik, litteraturgranskning, statistisk analys och utarbeta vetenskapliga rapporter och manuskript.

För studierna används främst flödescytometri och olika cell/molekylära metoder på patientmaterial. Hantering av patientmaterial kommer också att ingå i arbetsuppgifterna. I projekten ingår att samordna forskning mellan klinik och forskningslaboratoriet. Patientrekrytering, samt laborativt arbete som FACS, immunanalyser och PCR är några av delarna som ingår i projektet.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

 • Erfarenhet av molekylärbiologiska metoder
 • Erfarenhet av arbete med cellkulturer/ in vitro försök
 • Good Laboratory Practises (GLP) kompetens 
 • Mycket goda kunskaper i muntlig och skriftlig engelska

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

 • Erfarenhet av Flödescytometri (paneldesign till dataanalys) och andra Immunologiska analyser
 • Mycket goda kunskaper i muntlig och skriftlig svenska för att kunna kommunicera med svenska kliniska samarbetspartner såsom vårdpersonal (både läkare, sjuksköterskor, mm)
 • Erfarenhet av handledning
 • Erfarenhet av att skriva ansökningar

Du som söker ska ha god kommunikations- och organisationsförmåga, kunna arbeta både självständigt och i team samt vara noggrann och ansvarsfull. Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna


Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 juni 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2033/2023
Kontakt
 • Monika Ezerskyte, monika.ezerskyte@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb