Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

En anställning som postdoktor finns tillgänglig i Thomas Perlmanns labb vid institutionen för Cell- och Molekylärbiologi vid Karolinska institutet. Labbet är beläget på Biomedicum, en forskningsbyggnad med excellent infrastruktur och världsledande forskning inom många områden inom biomedicinsk vetenskap. Labbets fokus ligger på utveckling och överlevnad av de viktiga dopaminneuroner som finns i mellanhjärnan. Vi reder ut signalering och transkriptionsreglering som styr dessa cellers specifikation, differentiering och överlevnad. Studierna har relevans för regenerativ medicin och för den celldöd som karaktäriserar Parkinsons sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. I våra studier använder vi musgenetik och andra metoder, inklusive så kallad single-cell RNA-sekvensering. I samarbetsprojekt fokuserar vi också på regenerativa strategier som stamcellsterapi och dopaminneuroner i den mänskliga hjärnan.

Din roll

Ditt ansvar blir att leda ett projekt som syftar till utveckling av stamcellsbaserade sjukdomsmodeller för Parkinsons sjukdom. Projektet använder mänskliga embryonala pluripotenta stamcellinjer som differentieras till neuroner och analyseras både in vitro och in vivo efter transplantation till mushjärnor. Du kommer att genomföra experiment i cellodling och in vivo i möss. Arbetet omfattar ett ganska krävande djurarbete, analys av motoriska beteenden och mushjärnors histologi.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.


Den sökande ska vara mycket motiverad och kunna samarbeta och fungera väl i ett forskarlag. Färdigheter inom följande områden är ett krav: djurkirurgi, grundläggande beteendetest i möss, vävnadsodling och differentiering av mänskliga embryonala pluripotenta celler. Ett intyg för djurförsöksarbete (FELASA C eller motsvarande) är ett krav för tjänsten. Utmärkt engelska muntligt och skriftligt är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering:  Stockholm

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1992/2023
Kontakt
  • Prof. Thomas Perlmann, thomas@perlmann@ki.se
Facklig företrädare
  • Björn Andersson, Saco, bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, 08-52486353
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb