Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Projektet kommer utföras i Maria Genanders forskargrupp. Mer information om Gruppen finns på hemsidan: http://ki.se/en/cmb/maria-genanders-group.

Vi är intresserade av att förstå hur vävnader bildas och bibehålls, samt hur cellbiologiska förändringar leder till sjukdom och tumörbildning. Vi är särskilt intresserade av att kartlägga och förstå vilken kommunikation mellan stamceller och deras miljö (nisch) som behövs för att vävnader ska fungera, samt hur denna kommunikation förändras vid tumörbildning.

Din roll

Det här projektet är fokuserat på att identifiera och förstå mekanismer som bestämmer hur matstrupens stamceller väljer mellan celldelning och specialisering. Arbetet inkluderar detaljerad analys av genetisk musmodeller, in vitro organoid-odling, analys av single-cell sekvenseringsdata samt matematisk modellering. 

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Kandidaten förväntas ha dokumenterad hands-on erfarenhet av att arbeta med genetiskt modifierade muslinjer och organoid-modeller. Kandidaten bör även ha kunskap om, och förväntas använda självständigt, etablerade metoder för analys av Smart-seq3 data. Erfarenhet av kvantitativ lineage tracing är en merit.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet.  Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet
--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till "en bättre hälsa för alla"] ---

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1652/2023
Kontakt
  • Maria Genander, maria.genander@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, 08-52486353
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb