Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskargruppen för neuroepidemiologi fokuserar på att öka förståelsen för neurologiska sjukdomar, särskilt multipel skleros (MS), dess förlopp och konsekvenser, och identifiera faktorer som påverkar utfallet av MS. I gruppen ingår epidemiologer, genetiker, neurologer och matematiker. Vi strävar efter att främja tvärvetenskapliga samarbeten mellan forskare, patienter och kliniker genom flera nationella och internationella projekt med speciellt fokus på samarbeten med läkemedelsbolag kring säkerhetsstudier. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå. Gruppen består för närvarande av cirka tio personer.

Din roll

Vi söker en kvalificerad forskningsspecialist med expertis inom statistik, biostatistik och epidemiologi för att stödja vår forskargrupp i olika projekt relaterade till MS. Din roll kommer att innefatta hantering och organisering av stora datamängder, förberedning och utförande av analyser samt att delta i projekt relaterade till olika utfall av MS. Detta omfattar sjukdomsprogression, behandlingseffekter och effekterna av socioekonomiska faktorer på MS.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Doktorsexamen med fokus inom statistik/biostatistik, epidemiologi eller neurovetenskap krävs. Du behöver ha minst två års erfarenhet av att arbeta med stora databaser och patientregister, med betydande kunskap om programmering och olika statistiska analysmetoder inklusive federerad analys, C, R och Python programmering. Erfarenhet av djupinlärning och neurala nätverk, inklusive ramverk som Keras och TensorFlow, samt erfarenhet av GPU-programmering i CUDA eller OpenCL, är meriterande.

För denna roll är erfarenhet av Post Authorisation Safety Studies (PASS) inom internationella samarbeten med real-world data ett krav, tillsammans med goda kunskaper om MS. Därför är också erfarenhet av att arbeta med data från MS-patientregister mycket önskvärt. Denna position innebär många samarbeten med forskare, forskargrupper och större konsortier och därför är förmågan att arbeta med andra nödvändig. Vi erbjuder en internationell forskningsmiljö där du har möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.
Du ska ha god förmåga i skriftlig och muntlig engelska

Bedömningsgrunder

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen här för klinisk neurovetenskap här

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i här

 

 


Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ö.k
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1133/2023
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, HR-administratör, 08-52483047
  • Anna Glaser, Senior forskningsspecialist, 08-52484501
  • Jan Hillert, forskargruppledare, jan.hillert@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb