Karolinska Institutet, Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik

- med inriktning mot utbildning och forskning

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsaker. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 200 heltidsanställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på ki.se/meb

Ämnesbeskrivning

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik är sedan 2007 ansvarig för den vetenskapliga utvecklingen (VetU) inom läkarprogrammet vid Karolinska Institutet, samt kurserna examensarbete i medicin och medicinsk vetenskaplig metodologi. Som kursgivande institution för examensarbetet i läkarprogrammet ansvarar vi årligen för 300 studenter som genomför projekt inom ett brett spektrum av kliniska och prekliniska ämnen.

Din roll

Vi söker en eller två lärare för arbetet med utbildningsuppdragen vid MEB inom läkarprogrammet, framför allt inom kurserna examensarbete i medicin och medicinsk vetenskaplig metodologi. Arbetet sker i samarbete med administratörer och lärare på MEB samt vid andra institutioner på KI. Arbetsuppgifterna inkluderar planering, genomförande och utvärdering av undervisning på grundnivå och avancerad nivå. Rollen kan omfatta kursansvar, där det även ingår att ta sig an de stora utmaningar som finns i att kontinuerligt möta framtida krav på pedagogiska aktiviteter inom läkarprogrammet på KI. Vi förväntar oss att den som anställs fortsätter forska inom sitt etablerade forskningsområde men också är öppen för nya forskningsmöjligheter i samarbete med kollegor på institutionen och universitet.

Beroende på yrkesmässig bakgrund kan anställningen eventuellt kombineras med klinisk tjänstgöring.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor med inriktning mot utbildning och forskning är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat utmärkt pedagogisk skicklighet, god och bred vetenskaplig skicklighet, samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet).

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning.

Bedömningsgrunder 

Anställningen har inriktning mot utbildning och forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (2), pedagogisk skicklighet (3), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (3).

Vid anställning som lektor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen 3.2.2 i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökandes pedagogiska meriter, vilka bedöms enligt bedömningsgrunderna i anvisningar till anställningsordningen 3.2.2.2, har inhämtats från läkarprogrammet.

Det är meriterande att den sökande har en god och bred vetenskaplig kompetens.

Det är meriterande att den sökande har erfarenhet som kursansvarig, koordinator och/eller examinator för examensarbeten i medicin.

Det är meriterande att den sökande har läkarexamen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

För mer information om institutionen se ki.se/meb

Din karriär fortsätter här

 

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4269/2021
Kontakt
  • Riitta Möller, grundutbildningsansvarig, riitta.moller@ki.se
  • Paul Dickman, vice prefekt, paul.dickman@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2022-02-18
Sista ansökningsdag 2022-03-28

Tillbaka till lediga jobb