Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Enheten för Integrativ Epidemiologi vid Institutet för Miljömedicin (IMM), Karolinska Institutet (KI), strävar efter att förbättra förståelsen för orsaker och konsekvenser av hälsa och sjukdomar, med fokus på neurodegenerativa sjukdomar, psykiatriska störningar och cancer. Vi strävar efter multidisciplinära angreppssätt inom epidemiologisk forskning och integrerar olika vetenskapliga verktyg när vi undersöker specifika forskningsfrågor.

Enheten för Integrativ Epidemiologi IMM söker nu en postdoktor för att leda och koordinera projekt relaterade till neurologiska sjukdomar, med hjälp av data från nationella register, longitudinella kohorter och biobanker.

Din roll

Vi är intresserade av att studera sambandet mellan neuropsykiatriska funktionsnedsättingar, som autism, attention-deficit hyperactive disorder (ADHD), intellektuell funktionsnedsättning och neurodegenerativa störningar senare i livet, inkluderat amyotrofisk lateralskleros (ALS), Parkinsons sjukdom och demens. Som postdoktor förväntas du ta en ledande roll i hela forskningsprocessen, från forskningsplanering och projektadministration, etikansökningar, databearbetning och analys, till tolkning och spridning av forskningsresultat. Du kommer att arbeta som en del av ett internationellt samarbete som involverar partners från flertal länder och nära samarbeten mellan olika avdelningar vid KI. Du förväntas också delta i handledning av doktorander eller masterstudenter och undervisning. Tjänsts som postdoktor avser en visstidsanställning på 2 år.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Specifika krav för tjänsten:

  • Doktorsexamen i medicin, epidemiologi, biostatistik, miljöhälsa eller ett närliggande område.
  • Forskningserfarenhet inom neurologiska störningar, neuroutvecklingsstörningar eller andra kroniska sjukdomar
  • Stark bakgrund inom epidemiologi och biostatistik
  • Avancerade kunskaper i statistisk programvara (R, Python, SAS eller Stata)
  • Goda kunskaper i engelska

På grund av den betydande tonvikten på statistisk programmering som krävs för denna tjänst, ber vi dig att skicka in ett exempel på kod du skrivit i något av ovanstående program tillsammans med ett stycke som förklarar vad koden åstadkommer. Vidare ber vi dig även skicka in ett exempel på en text du skrivit där du kan demonstrera att du hade det primära ansvaret för att skriva (d.v.s. som förstaförfattare för en uppsats eller ett manuskript).

Erfarenhet av avancerade epidemiologiska analyser (såsom mediationsanalyser, Mendelian Randomization och familjebaserad studiedesign) är också meriterande, liksom tidigare medicinsk utbildning. Erfarenhet från internationella samarbeten, projektadministration och/eller undervisning kommer också att uppskattas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker mycket kreativa och motiverade medarbetare som uppskattar att arbeta i team. Vi förväntar oss att de sökande visar god samarbetsförmåga och samtidigt stor självständighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Institutet för miljömedicin, Solna

https://ki.se/imm/enheten-for-integrativ-epidemiologi

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  • Exempel på vetenskaplig text och statistisk kod

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3164/2023
Kontakt
  • Fang Fang, professor , fang.fang@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-08-24
Sista ansökningsdag 2023-09-21

Tillbaka till lediga jobb