Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en motiverad postdoktor för att ingå i vår forskargrupp vid enheten för biokemisk toxikologi, Institutet för miljömedicin (IMM). Tjänsten är placerad i forskargruppen för Kristian Dreij i ett projekt som syftar till att fastställa och analysera mutationssignaturer av komplexa blandningar för att förbättra förståelsen av cancer.

Din roll

Mutationssignaturer har gett viktiga insikter om vilka kemiska ämnen och processer som ligger bakom orsakerna till cancer hos människor. Även om människor huvudsakligen exponeras för komplexa blandningar av kemikalier, till exempel luftföroreningar, har denna forskning hittills uteslutande fokuserat på enskilda substanser. Det övergripande målet med detta projekt är att fastställa och analysera mutationssignaturer inducerade av komplexa blandningar i humana stamceller, och därigenom öka förståelsen för mekanismerna och rollen av blandningar kontra enskilda föreningar i cancerutveckling. Detta projekt är konceptuellt nytt och förväntas få viktiga konsekvenser för vår förståelse av mutationssignaturer och cancerutveckling.

Den framgångsrika kandidaten kommer i första hand att använda grundläggande cellbiologiska metoder tillsammans med Next Generation Sequencing för att bestämma mutationssignaturer och genuttrycksprofiler i humana celler exponerade för luftprover. Postdoktorn kommer att utföra bioinformatiska analyser av sekvenseringsdata tillsammans med samarbetspartners. Andra uppgifter är att skriva manuskript och delta i möten och diskussioner med samarbetspartners samt i undervisning. Tjänsten är på 2 år med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Vi söker en mycket motiverad person som kan arbeta självständigt och utveckla sina egna idéer och visioner och med ett starkt driv för en framtida forskarkarriär. Den sökande måste ha en doktorsexamen från en lämplig disciplin som toxikologi, cell- eller molekylärbiologi med fördjupad förståelse för cellulär signalering och cancer. Dokumenterad erfarenhet av cellodling och basala cellbiologitekniker krävs. Dokumenterad erfarenhet av att utföra och analysera cellulär toxikologiska experiment är särskilt meriterande. Dokumenterad erfarenhet av dataanalys av sekvenseringsdata är meriterande. Kandidaten ska kunna arbeta väl i team med forskare från olika discipliner, ha god samarbets- och kommunikationsförmåga och ska kunna kommunicera väl på engelska, både i tal och skrift. Personlig lämplighet att vara en faktor i urvalsprocessen.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Institutet för miljömedicin, Solna

För mer information: 

https://staff.ki.se/people/kristian-dreij

https://ki.se/en/imm/unit-of-biochemical-toxicology

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2027/2023
Kontakt
  • Kristian Dreij, kristian.dreij@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR , 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb