Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett nationellt forskningscenter för molekylära biovetenskaper. På SciLifeLab är verksamheten fokuserad på life science, livsvetenskap, ett globalt viktigt och välinvesterat forskningsfält som gör skillnad inom områden som hälsa, miljö och klimat, jord- och skogsbruk samt bioenergi. Vi flätar samman flera av de komponenter som behövs för att möta de samhällsutmaningar vi idag står inför: högteknologiska analysmetoder, hantering av stora mängder forskningsdata och tvärvetenskapliga samarbeten. Denna tjänst är kopplad till den gemensamma innovationsmiljön för införandet av teknologier till klinik, uppsatt av Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset, och SciLifeLab. Och eftersom vi gör det med ett nationellt uppdrag från regeringen, och verksamheten drivs som universitetsgemensamt samarbete, finns inget vinstintresse bara strävan att möjliggöra forskning som annars inte vore genomförbar i Sverige. . Vi har etablerat precisionsmedicin och diagnostik som ett fokusområde för att öka vår förmåga att tillgängliggöra service samt länka teknologinfrastruktur, forskning samt data-driven livsvetenskap. På institutionen för Onkologi-Patologi på KI har vi en stark forskningsmiljö kring translationell cancerforskning och precisionscancermedicin (PCM) och arbetar för att bättre förståelse av orsakerna till cancer samt att identifiera ny diagnostik och behandlingar.

Tjänsten ligger hos Karolinska Institutet (KI), vid institutionen för Onkologi-Patologi. KI är ett av världens ledande medicinska universitet som driver utvecklingen av kunskap om livet och verkar för en bättre hälsa för alla. Vi bedriver både forskning och undervisning i nära samarbete med flera verksamheter inom Region Stockholm.

Din roll

Vi söker dig som är mycket driven och erfaren inom projektledning och koordinering samt har djup kunskap om life science sektorn i Sverige. Tjänsten vi erbjuder är en spännande och ansvarsfull roll inom en av Europas mest framstående forskningsmiljöer. I rollen ingår att identifiera, upprätta, koordinera och följa upp samverkansprojekt för den svenska noden av Testing and Experimenting Facility (TEF) Health projektet med specifikt fokus på precisionsmedicin och aktörer inom life science industrin i Sverige och globalt. TEF-Health svenska noden är ett samarbete mellan Centre for Imaging Research (CIR) på KI, Nya Karolinska Sjukhuset, RISE (Research Institutes of Sweden) och SciLifeLab.  Tjänsten omfattar även kommunikation och stöd för SciLifeLab Precision Medicine Capability gentemot industri och branschorganisationer, koordinering med innovationssystemet, identifiering av finansieringsmöjligheter och finansieringsmodeller samt stöd till utveckling och upprättande av generella samverkansstrategier inom precisionsmedicin. Det dagliga arbetet sker i tät dialog med SciLifeLab Precision Medicine Capability och samverkanskontoret på SciLifeLab Operations Office. Samverkanskontoret fokuserar specifikt på samverkansstrategi mellan SciLifeLab:s akademiska forskningsmiljöer och industri- och sjukvårdssektorn. Du kommer vara anställd vid KI institutionen för Onkologi-Patologi, men arbetet sker vid SciLifeLab:s kontor i Solna.  Nationellt och internationellt resande kan förekomma.

Vem är du?

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självständig och driven, mycket effektiv och som snabbt får en god blick av helheten. Du har förmågan att se möjligheter till förändring, innovation och förbättring i verksamheter, kapaciteten att driva igenom nya initiativ, samt har fingertoppskänsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du har hög arbetskapacitet och är fokuserad, men också en prestigelös lagspelare som inte rädd av att kavla upp ärmarna för att hjälpa till där det behövs. 

Skallkrav utbildning

 • MSc inom ett vetenskapligt område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden (biomedicin, molekylärbiologi, kemi, miljöforskning, eller motsvarande).

Meriterande utbildning

 • Disputerad inom ett område som ligger nära SciLifeLabs kärnområden ("molekylära biovetenskaper")
 • Projektledningsutbildning

Skallkrav erfarenheter och färdigheter

 • Minst 5 års arbetserfarenhet från forskningsadministrativt område med koppling till innovationsutveckling och samarbete.
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, muntligen och skriftligen.
 • Erfarenhet från arbete som berör flera sektorer (akademi, industri, sjukvård)
 • Starkt kontaktnätverk inom akademi, industri, sjukvård och myndigheter

Meriterande erfarenheter och färdigheter

 • Dokumenterad förmåga att skapa och bibehålla stora nätverk av personer, samt förmåga att kommunicera på ett effektivt och trevligt sätt.
 • Stor kreativitet och engagemang i strategisk verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av juridiska frågor inom offentlig sektor och/eller policyutveckling.
 • Innovationsledning
 • Internationell erfarenhet
 • Företags- /entreprenörserfarenhet
 •  Erfarenhet av precisionsmedicin, projektledning, processarbete, etablering och uppföljning av strategiska samarbeten, och policyutveckling är meriterande.

Övrigt

För att trivas hos oss ska du vilja bli en del av ett professionellt team i en internationell och dynamisk miljö med högt tempo, utmanande arbetsuppgifter och snabb utvecklingstakt.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och dokumenterad förmåga att som person vara initiativtagande, flexibel och självgående. Du har mycket god social förmåga, är förtroendeingivande och har lätt att skapa nya kontakter.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans.
Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 augusti.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få bifoga ett motiveringsbrev (1 A4). Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska.

Vi söker en forskningssamordnare på heltid. Lägre anställningsomfattning kan diskuteras vid anställningsintervjun, anställningen ska dock vara minst 50 %. Anställningen är på 1 år det är möjligt att denna tjänst senare utannonseras som en tillsvidareanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1922/2023
Kontakt
 • Päivi Östling, paivi.ostling@scilifelab.se
 • Sandra falck, sandra.falck@scilifelab.se
Facklig företrädare
 • Helen Eriksson, OFR, helen.eriksson@ki.se
 • Henry Wölling, henry.wolling@ki.se
 • Per Hydbring/Nick Tobin, Saco, per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-08-04

Tillbaka till lediga jobb