Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

En anställning som forskningsspecialist finns tillgänglig i Thomas Perlmanns labb vid institutionen för Cell- och Molekylärbiologi vid Karolinska institutet. Labbet är beläget på Biomedicum, en forskningsbyggnad med excellent infrastruktur och världsledande forskning inom många områden inom biomedicinsk vetenskap. Labbets fokus ligger på utveckling och överlevnad av de viktiga dopaminneuroner som finns i mellanhjärnan. Vi reder ut signalering och transkriptionsreglering som styr dessa cellers specifikation, differentiering och överlevnad. Studierna har relevans för regenerativ medicin och för den celldöd som karaktäriserar Parkinsons sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. I våra studier använder vi musgenetik och andra metoder, inklusive så kallad single-cell RNA-sekvensering. I samarbetsprojekt fokuserar vi också på regenerativa strategier som stamcellsterapi och dopaminneuroner i den mänskliga hjärnan.

Ämnesbeskrivning

Labbets fokus ligger på utveckling och överlevnad av de viktiga dopaminneuroner som finns i mellanhjärnan. Vi reder ut signalering och transkriptionsreglering som styr dessa cellers specifikation, differentiering och överlevnad. Studierna har relevans för regenerativ medicin och för den celldöd som karaktäriserar Parkinsons sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. I våra studier använder vi musgenetik och andra metoder, inklusive så kallad single-cell RNA-sekvensering. I samarbetsprojekt fokuserar vi också på regenerativa strategier som stamcellsterapi och dopaminneuroner i den mänskliga hjärnan.

Din roll

Rekryteringen är avsedd för en forskningsspecialist med fokus på bioinformatik inom studier av dopaminneuroners utveckling under embryonalperioden och överlevnad i den vuxna hjärnan. Arbetet kommer att involvera analys av så kallad single-cell RNA-sequencing-data och andra data erhållna genom storskaliga analysmetoder. Fokus är på våra studier rörande dopaminneuroner och Parkinsons sjukdom.

Behörighetskrav

För att vara berättigad till anställning som forskningsspecialist måste den sökande, förutom att inneha doktorsexamen (Ph.D.) eller ha motsvarande vetenskaplig expertis, ha visat forskningskompetens och dokumenterad forskningserfarenhet efter att ha disputerat. Den sökande bör vara en mycket motiverad person som kan samarbeta och fungera väl i ett forskarlag. Färdigheter inom följande områden är ett krav: avancerad expertis inom beräkningsmetoder för analys av single-cell RNA-sequencing-data, forskningskunskap och expertis inom området neurovetenskap och molekylärbiologi, expertis inom flödescytometri och förmåga att framställa RNA-sekvenseringsbibliotek från enskilda celler, expertis inom histologi och beräkningsmetoder som exempelvis ImageJ.

Det är särskilt meriterande som sökanden har visat

  • förmåga att på djupet förstå neurovetenskapliga projekt.

Det är meriterande att sökanden har visat

  • en förmåga att slutföra encelliga RNA-sekvenseringsprojekt som demonstrerats av första författarskap av publicerade artiklar.

Efter en samlad bedömning av de sökandes kompetens och meriter inom ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att ta ställning till vem av dem som har bäst potential att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som
Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering:  Stockholm 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1991/2023
Kontakt
  • Prof. Thomas Perlmann, thomas.perlmann@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
  • Björn Andersson, Saco, bjorn.andersson@ki.se
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb