Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Marie Arsenian-Henrikssons grupp

Vår grupp bedriver forskning om MYC-familjen av onkoproteiner och nätverk, för att avslöja deras bidrag till tumörbildning, differentiering, metabolism och apoptos i olika typer av cancer. Vi är en mångkulturell och dynamisk grupp med många nationella och internationella samarbetspartners.

Din roll

En motiverad, skicklig och kreativ forskare behövs för att ansluta sig till vårt team. Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta inom projekt som syftar till att 1) undersöka effekten av MYC vid metabolisk omprogrammering för att hitta nya metaboliska proteiner som skulle kunna användas som ett potentiella terapeutiskt mål för behandling av klarcellig njurcancer och 2) att identifiera alternativa strategier som involverar MYC för att inducera differentiering av de mest aggressiva typerna av barntumören neuroblastom. Den postdoktorala forskaren förväntas ha en ledande roll inom experimentell design och utförande, dataanalys och muntlig och skriftlig representation och publicering av resultaten. Kandidaten bör ha erfarenhet av att söka forskningsanslag samt att handleda internationella kandidat- och masterstudenter.

Vem är du?

Vi söker en entusiastisk och driven person som är intresserad av vårt forskningsområde och redo att utforska nya vägar för att identifiera nya cancerterapier. Kandidaten förväntas ha en hög grad av självständighet men med ett samarbetstänkande, arbeta produktivt i team, samt bidra till en god social och arbetsmiljö i laboratoriet. Den sökande skall ha en doktorsexamen i biomedicinsk vetenskap och en gedigen bakgrund inom cancerbiologi. Tidigare erfarenhet av forskning om tumörmetabolism, differentiering och/eller arbete med att identifiera gener/proteiner som spelar en viktig roll vid olika processer är en förutsättning. Kunskap och erfarenhet inom MYC biologi, neuroblastom och klarcellig njurcancer är meriterande.

Kandidaten måste vara väl förtrogen med cell och molekylärbiologiska standardtekniker inklusive:

• Avancerad cellodlingstekniker och assays

• Molekylärbiologiska tekniker inklusive PCR och Western blot

• Bildtekniker och dataanalys

• Metaboliska profileringsanalyser

• Provberedning och analys av Lipidomics, Proteomics och RNAseq

• Transduktion mha lentivirus

• In vivo-studier på möss och immunhistokemi av tumörprover

• Göra figurer mha Biorender

Flytande engelska är ett krav. Svenska är meriterande.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Tjänsten är placerad inom Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC), Karolinska Institutet Biomedicum (B7) Solna.

https://ki.se/en/mtc/marie-arsenian-henriksson-group

Choose to work at KI – Ten reasons why

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-05-26.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1877/2023
Kontakt
  • Marie Arsenian-Henriksson, marie.arsenian.henriksson@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-23

Tillbaka till lediga jobb