Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Karolinska Institutet, Institutionen för onkologi-patologi, Cancer Research KI  (CRKI)

Denna tjänst gäller samordning av det KI-övergripande nätverket CRKI  men förläggs administrativt vid institutionen för onkologi-patologi, där det bedrivs grundläggande, translationell och klinisk forskning samt utbildning med anknytning till cancer. Cirka 300 personer från 40 nationer arbetar för närvarande vid institutionen. Drygt 30 forskargrupper med olika cancerforskningsprofiler är engagerade och vi har cirka 110 doktorander. Institutionen för onkologi-patologi ansvarar för grundutbildning i patologi, onkologi och rättsmedicin för läkarstudenter, samt tumörbiologikurser för biomedicinstudenter och patologiutbildningar för optiker.

Avdelning

Det strategiska forskningsprogrammet inom Cancer vid KI, Cancer Research KI (CRKI), administrerat via institutionen för onkologi och patologi, utgör en övergripande paraplyorganisation med uppdrag att representera cancerforskning på KI som är ett brett och geografiskt utspritt forskningsområde med fler än 360 forskargruppledare som representerar de flesta, om inte alla, KI-institutioner. Arbetet inom organisationen har sedan sin start 2010 kontinuerligt vuxit och Cancer Research KI verkar för att ytterligare stärka och expandera den redan idag starka cancerforskningen vid Karolinska Institutet. Cancer Research KI arbetar för att öka kontakterna mellan cancerforskare från olika discipliner, från grundläggande tumörbiologi till klinisk onkologi, samt för att öka samarbetet med externa aktörer, bl.a. inom industrin.

Din roll

Forskningssamordnaren ska verka för att främja och underlätta samarbetet mellan de ingående forskargrupperna. Dessutom ska han/hon samordna och ansvara för informationsverksamhet. Även främjande och samordning av externa kontakter med t ex sjukhus, industri och internationella forskningscentra ingår. Budget - och koordinering av vetenskapliga arrangemang (konferenser, summer schools, temadagar etc.) utgör också en del av arbetsuppgifterna. Arbetet innefattar även att föra protokoll vid olika styrelsemöten och att ansvara för utlysningsprocessen av forskningsbidrag (utlysning, annonsering och sammanställning av inkomna ansökningar). Därutöver innefattar tjänsten koordinering och arbete (skrivande av) EU ansökningar och andra internationella ansökningar där CRKI är part, tät samverkan med Karolinska CCC (landets första Comprehensive Cancer Center), samordning av verksamhetsberättelse för CRKI, koordinering och deltagande i reguljära arbetsgruppsmöten samt referensgruppsmöten. Tjänsten utgör således en mångfald uppgifter som alla syftar till att samordna och stärka alla de aktiviteter som bedrivs inom CRKI. Forskningssamordnaren arbetar i nära koordination med styrgruppen för CRKI och ansvarar för arbetsledningen av en forskningsadministratör. 

Vem är du?

Kvalifikationer
  • Forskningssamordnaren ska ha disputerat inom det biomedicinska området samt ha en god erfarenhet inom cancerforskningsområdet.
  • Forskningssamordnaren skall ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt erfarenhet av muntliga presentationer.
Meriter
  •  Forskningssamordnaren bör ha arbetslivserfarenhet från akademi och/eller industri av projektkoordinering och budgetansvar samt med fördel ha erfarenhet inom kommunikation och samordning av nätverk. 
  • Forskningssamordnaren bör vara serviceinriktad, strukturerad, självständig, flexibel, ha initiativkraft och vara stresstålig samt ha förmåga att arbeta med flera olika uppgifter samtidigt. Dessutom krävs samarbets- och prioriteringsförmåga.
  • Forskningssamordnaren bör också vara en god kommunikatör.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 maj. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Anställningen är på 1 år, det är möjligt att denna tjänst senare utannonseras som en tillsvidareanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1784/2023
Kontakt
  • Jonas Bergh, Cancer Research KI Co-Director, Jonas.bergh@ki.se
  • Elias Arnér, Cancer Research KI Co-Director, Elias.arner@ki.se
Facklig företrädare
  • Helen Eriksson, OFR, helen.eriksson@ki.se
  • Henry Wölling, Seko, henry.wolling@ki.se
  • Per Hydbring/Nick Tobin, Saco, per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
Publicerat 2023-04-27
Sista ansökningsdag 2023-05-22

Tillbaka till lediga jobb