Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk forskning och utbildning SÖS

- med inriktning mot utbildning och forskning

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset (KI SÖS) bedriver grundutbildning och forskarutbildning samt internationellt erkänd forskning med fokus på vanligt förekommande sjukdomar och skador. Intresset för forskarutbildning är stort och institutionen har cirka 100 doktorander. Allergiforskningen bedrivs framför allt inom pediatriken där det idag finns 5 forskargrupper, en professor med ansvar för forskning, en lektor med ansvar för läkarutbildning samt en professor i vårdvetenskap. Med tanke på det stora intresset för forskarutbildning och en aktiv allergiforskning förstärker nu KI SÖS lärarstaben med ytterligare en lektor.

Ämnesbeskrivning

Allergi är ett brett ämne där matallergi är en viktig del då svåra allergiska reaktioner på grund av livsmedel ökar i samhället.  Detta har lett till att nya strategier för prevention och behandling av matallergi behöver utvecklas. På KI SÖS pågår spetsforskning, både klinisk och experimentell, inom området.

Din roll

Lektorn ska arbeta med att ansvara för och vidareutveckla doktorandutbildningen på KI SÖS men även med allergiforskning inom pediatrik, särskilt matallergi, på KI SÖS. Den kliniska delen kommer att innebära utveckling av diagnostik samt kunskapsstöd vid matallergicentrum där lektorn kommer att bidra med vetenskaplig evidens inom kunskapscentrum för matallergi.  Lektorn kommer även att samverka med klinikledningen och bidra med vetenskaplig kompetens i att söka evidens för specifika frågeställningar. Lektorn kommer att medverka i verksamhetsområdets FoUU grupp samt vara stöd i frågor rörande EPM ansökningar.Vidare ska lektorn aktivt delta i KI SÖS pedagogiska utveckling samt samverka med andra institutioner där KI SÖS inte kan bidra till att uppnå lärandemålen.

Anställningen är förenad med en anställning som biomedicinsk analytiker vid verksamhetsområde Sachsska barn- och ungdomssjukhuset vid Södersjukhuset. Tjänsten innebär 30% arbete inom matallergicentrum på Sachsska barn-och ungdomssjukhuset vid Södersjukhuset och 70% med utbildning/forskning på KI SÖS.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor med inriktning mot utbildning och forskning är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat utmärkt pedagogisk skicklighet, god vetenskaplig skicklighet samt klinisk skicklighet. (se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet).

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning.

Det är ett krav att den sökande har dokumenterad erfarenhet av arbete som studierektor eller kursledare inom doktorandutbildning.

Anställningen kommer att förenas med klinisk tjänstgöring som biomedicinsk analytiker vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Den sökande kommer att arbeta med diagnostiska metoder varför legitimationsutbildning som biomedicinsk analytiker eller motsvarande krävs.

Eftersom tjänsten innefattar klinisk anställning ska den sökande förutom engelska, besitta kunskap och färdighet i svenska, norska eller danska språket (C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS).

Bedömningsgrunder

Anställningen har en inriktning mot utbildning och forskning. Vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (2), pedagogisk skicklighet (3), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2) och klinisk skicklighet (1).

Vid anställning som lektor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen 3.2.2 i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Södersjukhuset

https://ki.se/kisos

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2081/2022
Kontakt
  • Per Tornvall, 08-52487504
Facklig företrädare
  • Claes Frostell, SACO, 08-12358116
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-17

Tillbaka till lediga jobb