Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

- med inriktning mot utbildning och forskning

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap, där sektionen för allmänmedicin och primärvård är en av sju sektioner. Vid sektionen bedrivs undervisning på grund- och avancerad nivå främst inom läkarprogrammet, och vi har ansvar för ett flertal kursmoment som totalt motsvarar ca 15 av programmets 220 veckor. Vårt undervisningsuppdrag förväntas bli utökat inom den nya 6-åriga läkarutbildningen.

Vi bedriver fortlöpande en klinisk forskarskola, samt fristående kurser och uppdragsutbildningar. Forskarutbildningen omfattar för närvarande ett 30-tal doktorander.

Din roll

Anställningen är en del av en central strategisk satsning med syfte att långsiktigt öka förutsättningarna för en stark, nära och ömsesidigt berikande integrering mellan utbildning och forskning på olika nivåer. Innehavaren förväntas ta ett stort ansvar för att leda utvecklingen av utbildningsverksamheten inom allmänmedicin och primärvård för att säkerställa en forskningsanknuten utbildning av hög kvalitet.

Vi söker två läkare med specialistkompetens i allmänmedicin med erfarenhet av undervisning och utveckling av utbildning på universitetsnivå, och som bedriver högkvalitativ forskning och är internationellt erkänd inom ämnesområdet.

Anställningarna är inriktade mot utbildning och forskning. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning relaterad till ämnet allmänmedicin, forskningshandledning och forskning. Arbetet med utbildning rör i första hand läkarprogrammet. Handledning sker främst inom kliniknära forskarutbildning, och forskningen ska bedrivas inom områden som är relevanta för ämnet allmänmedicin och anknyter till sektionens forskningsområden. Arbetsuppgifterna utformas och anpassas utifrån de sökandes kompetens och intressen, i överensstämmelse med verksamhetens behov, och kan förändras över tid.

Anställningen kan komma att förenas med klinisk tjänstgöring som specialistläkare i allmänmedicin i Region Stockholms sjukvårdsområde vid berörd sjukvårdsenhet där innehavaren då förväntas delta i utvecklingen av universitetssjukvården med engagemang inom klinisk undervisning, forskning, utveckling och innovation.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet.

Den sökande ska ha mycket god skicklighet inom pedagogik och omfattande erfarenhet av undervisning, samt vara en etablerad forskare inom ämnesområdet. Eftersom undervisningen främst bedrivs på svenska ska den sökande förutom engelska, besitta kunskap och färdighet i svenska språket (C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk, GERS).

Den sökanden ska vidare inneha läkarexamen samt vara specialistutbildad läkare i allmänmedicin (eller motsvarande för sökande utanför Sverige).

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning.

Bedömningsgrunder 

Anställningarna har inriktning mot utbildning och forskning. Vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (2), pedagogisk skicklighet (3) och lednings- och utvecklings- och samverkansskicklighet (2).

Med vetenskaplig skicklighet avses självständighet i att planera, genomföra och leda forskning samt att kommunicera forskning med det omgivande samhället. Med pedagogisk skicklighet avses självständighet i att planera, genomföra och leda undervisning med såväl bredd som djup samt ett reflekterande förhållningssätt till undervisning och lärande med erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete. Vidare är erfarenhet av lednings- och utvecklingsuppdrag, liksom formell ledarskapsutbildning meriterande.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Campus Flemingsberg, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

https://ki.se/nvs/sektionen-for-allmanmedicin-och-primarvard

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4452/2021
Kontakt
  • Helena Salminen, Sektionschef, helena.salminen@ki.se
  • Maria Ankarcrona, prefekt, maria.ankarcrona@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
Publicerat 2022-02-21
Sista ansökningsdag 2022-03-14

Tillbaka till lediga jobb