Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Forskargruppen ledd av Dr. Kristiina Tammimies (https://ki.se/en/kbh/tammimies-lab) fokuserar på att förstå de genetiska, biologiska och kliniska faktorerna associerade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar hur information kan hjälpa diagnostiken och klinisk vård. Forskargruppen arbetar i Karolinska Universitetsjukhusets lokaler på BioClinicum som del av forskningstema Barn/Kvinnor och Genetik. Forskargrupp är del av kompetenscentrum för neuropsykiatriska tillstånd KIND (www.ki.se/kind).

Din roll

Vi söker en postdok forskare som är vill vara med i vår projekt att bygga upp prediktionsmodeller för neuropsykiatriska tillstånd med hjälp av maskininlärning och stora dataset av genetisk och kliniska information. Du kommer vara del av internationellt translationell forskningsgrupp och ha nära kontakt med klinisk verksamhet.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Kandidaten ska ha gjort doktorandstudier inom genomik, bioinformatik, biostatistik eller motsvarande ämne och ha minst två publicerade vetenskapliga artiklar eller artiklar som preprint. Kandidaten ska kunna visa dokumenterat erfarenhet och kunskap i R, Python eller liknande. Tidigare erfarenhet om stora genomiska eller kliniska register är meriterande.  Den sökande kommer att utvärderas utifrån utbildning, tidigare forskningserfarenhet och meriter i förhållande till uppgifterna samt personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Forskargruppen är en del av Centrum för neurodevelopmental disorders vid Karolinska Institutet (KIND) www.ki.se/KIND . KIND är ett kompetenscentrum för forskning, utveckling och utbildning inom området utvecklingspsykopatologi. Centret etableras i samarbete mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting med syfte att generera grundforskning med hög genomslagskraft, förbättra klinisk praxis och sprida ny kunskap till intressenter.

https://ki.se/en/kbh/tammimies-lab

www.ki.se/kind

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1955/2021
Kontakt
  • Johanna Ahlström, HR-partner, 08-524 823 97
  • Kristiina Tammimies, Forskare, kristiina.tammimies@ki.se
Facklig företrädare
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2021-04-22
Sista ansökningsdag 2021-05-16

Tillbaka till lediga jobb