Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På enheten för integrativ epidemiologi vid Institutet för miljömedicin söker en forskningsspecialist på deltid (20%). Huvudmålet med vår forskning är att förbättra förståelsen för orsaker och konsekvenser av ohälsa och sjukdomar, med fokus på neurodegenerativa sjukdomar, psykiatriska störningar och cancer. Vi strävar efter tvärvetenskapliga metoder i epidemiologisk forskning och integrerar olika vetenskapliga verktyg när vi tar upp specifika forskningsfrågor. Vi erbjuder en engagerande och vetenskaplig miljö där du får möjlighet att samarbeta inom en tvärvetenskaplig forskargrupp.

Ämnesbeskrivning

Annonsen avser en plats i forskargruppen för Epidemiologi för kvinnors psykiska hälsa, ledd av gruppledare och Docent Donghao Lu. Forskningen syftar till att studera kvinnors mentala hälsa och att överbrygga klyftan mellan obstetrik/gynekologi och psykiatri. Med hjälp av internationella storskaliga befolkningsbaserade kohorter vill vi förstå de underliggande biologiska mekanismerna som påverkar kvinnors mentala hälsa och potentiella hälsokonsekvenser. Aktuella forskningsområden är: 1) Riskfaktorer, komorbiditeter och hälsokonsekvenser av reproduktiva humörstörningar 2) Könsskillnader i psykisk hälsa.

Din roll

Forskningsspecialisten kommer att ansvara för projektkoordinering (t.ex. underlätta datainsamlingsprocesser, inklusive ansökan om etiska tillstånd och databasåtkomst, samt koordinera uppgifter i forskargruppen), dataanalys, redovisning av resultat, skrivande av manuskript och handledning av mer juniora forskare inom forskning kring perinatal depression. Kandidaten ska ha en stark bakgrund inom epidemiologi och dataanalys och bör ha stort intresse och erfarenhet av att samordna tvärvetenskapliga forskargrupper och utföra uppgifter i samarbeten mellan olika sektorer (t.ex. forskningsinstitutioner, hälso- och sjukvårdsektorer och företag).

Kandidaten förväntas att ha:

  • En doktorsexamen inom ett relevant område så som reproduktionsmedicin eller epidemiologi
  • Stor erfarenhet av att använda befolkningsbaserade hälsoregister och kohortdata för forskning
  • Omfattande dokumentation av erfarenhet av vetenskapligt skrivande inom kvinnors psykiska hälsa 
  • Erfarenhet av presentation av vetenskapliga resultat i internationella sammanhang 
  • Dokumenterad kunskap om forskningsetik och etiska tillämpningar samt registerdatabeställning 
  • Mycket goda kunskaper inom statistisk programmering, t.ex. via SAS, Stata, R.
  • Avancerad erfarenhet av projektkoordinering och datahantering
  • Mycket goda kunskaper att kommunicera skriftligt och muntligt på engelska
  • Förmåga att uppmärksamma detaljer, god problemlösningsförmåga och social kompetens
  • Kunskap om GDPR-regler och andra juridiska regleringar
  • Villighet att ta ansvar i ledarskapsarbete.
  • Tidigare erfarenhet av studenthandledning och undervisning
  • Ett etablerat nätverk inom kvinnohälsa

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt har dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Denna tjänst har fokus på forskning. Bedömningen kommer att vikta kvalifikationer enligt följande: forskningsexpertis (3), utbildningsexpertis (2) och ledarskaps-, utvecklings- och samverkansexpertis (2).

Vi lägger särskild vikt vid forskningskvalitet och framtida potential för att bedriva spetsforskning inom psykiatrisk epidemiologi, med fokus på samsjuklighet mellan psykiska och somatiska tillstånd. Arbetslivserfarenhet inom olika sektorer är särskilt meriterande och kommer att bedömas när det är tillämpligt.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna 

Institutet för miljömedicin (IMM) | Karolinska Institutet (ki.se)

Enheten för integrativ epidemiologi | Karolinska Institutet (ki.se)

Donghao Lu's forskargrupp: Epidemiologi för kvinnors psykiska hälsa – Donghao Lu Lab | Karolinska Institutet

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3115/2024
Kontakt
  • Donghao Lu, Biträdande Lektor| Docent, donghao.lu@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström SEKO, 08-52487579/anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419/niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, SACO-S, anda.gliga@ki.se
Publicerat 2024-09-02
Sista ansökningsdag 2024-09-16

Tillbaka till lediga jobb